Sabalenka osvojila Australian Open, ali zbog poteza publike na zastavu Palestine mnogi su u šoku

Bjeloruskinja osvojila prvi Grand Slam u sezoni

Sabalenka osvojila Australian Open, ali zbog poteza publike na zastavu Palestine mnogi su u šoku

Admin Čaušević

Finale Australian Opena za žene na kratko je prekinuo sredinom drugog seta nakon što je na tribinama Rod Laver tribine jedan čovjek dao podršku Palestini i pozvao na prestanak vatre u Gazi.

Oružani sukob između Palestine i Izraela traje već nekoliko mjeseci, pa su sportska borilišta postala mjesta gdje se jednim ili drugim pruža podrška.

Tako je na Australian Openu jedan čovjek u bijeloj majici prekinuo finale za žene između Qinwen Zheng i Aryane Sabalenke.

Nepoznati gospodin se zavezao za ogradu, mahao je zastavom Palestine te je pozivao da Izrael prekine sa vatrom.

Osiguranje je uklonilo čovjeka koji je uputio podršku Palestini

Publika na Rod Laver Areni ga je izviždala, dok su redari kidali vezice s kojim se vezao te su ga izbacili sa tribina.

Oglasi

S obzirom na rigoroznost australskih vlasti neće biti iznenađenje ukoliko gospodin koji je podržao Palestinu prođe sa paprenom novčanom kaznom.

Taj kadar nije prikazan u prenosu, ali obje teniskerske su mirno sve ispratile bez bilo kakvih reakcija.

Inače, Sabalenka je bez većih problema pobijedila Kineskinju za nešto više od sat vremena igre. Bilo je 6:3 i 6:2 u setovima.

Zheng niti u jednom trenutku nije uspjela ugroziti braniteljicu titule koja je do svoje druge Grand Slam titule stigla potpuno zasluženo.

Tako je Bjeloruskinja uspješno odbranila titulu u Melbourne Parku koju je osvojila prošle godine. Do pobjede je stigla bez izgubljenog seta.

Top Komentari

Hanibal
Budimo posve realni. U Palestini provodi Izrael pravi genocid na njenim narodom. To je nepobitna cinjenica. Zapadne zemlje na celu s Amerikom podrzavaju taj genocid zat sto se on provodi nad muslimanskim narodom. Zapravo radi se o nastavku srednjovjekovnih krstaskih ratova protiv muslimana koje provode jevreji u ime Krscana. Demokratski orijentisani krscani na strani su zrtve genocida, dok svi ovi drugi podrzavaju genocid samo zato sto se on provodi nad muslimanima. (a sve to dok se islamske zemlje ne slazu i medusobno optuzuju.
1 0
FahrudinKonjHodzic
goni bandu na meraju i sam kaznjaji podrska izraelu u borbi protiv agresora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi