ATP Halle: Bautista i Nishikori sigurni na startu

Turnir u Njemačkoj

ATP Halle: Bautista i Nishikori sigurni na startu

E. Škorić

Počeo je turnir u Halleu iz ATP serije 250, a u drugo kolo plasirali su se Robin Haase, Robert Bautista i Kei Nishikori.

Nishikori je sa 6:3, 7:6 bio bolji od autsajdera i kvalifikanta, domaćeg predstavnika Matthiasa Bachingera. Naredni rival bit će mu Micha Zverev i Karen Kačanov.

Bautista je bio bolji od još jendog Nijemca, Jan-Lennarda Struffa, kojeg je za sat i 13 minuta savladao sa 6:4, 6:1 i četvrti nositelj će u drugom kolu igrati protiv Haasea, koji je prethodno sa 4:6, 7:5, 6:4 savladao Portugalca Joaa Sousu.

Prvi nositelj na turniru u Halleu je Roger Federer, drugi Alexander Zverev, a treći Dominic Thiem.

ATP Halle, 1. kolo:
Haase - Sousa 4:6, 7:5, 6:4
Struff - Bautista 4:6, 1:6
Nishikori - Bachinger 6:3, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi