Đoković na vrhu, Džumhur blizu povratka u TOP 100
FOTO: EPA

ATP lista

Đoković na vrhu, Džumhur blizu povratka u TOP 100

Haris Zilić

Objavljena je nova ATP lista najboljih tenisera svijeta, a najbolji bh. teniser Damir Džumhur trenutno je 131. reket svijeta, a ove sedmice ga očekuje nastup na turniru u Tunisu.

Džumhur ima 499 osvojenih bodova što je 110 manje od TOP 100 plasmana, tako da bi Damiru još jedan dobar nastup značio puno u lovu na povratak u TOP 100.

Na prvom mjestu je još uvijek sjajni Novak Đoković sa 9990 osvojenih bodova, Jannik Sinner je drugi sa 8860, a Carlo Alcaraz je na trećem mjestu sa 7345 osvojenih bodova.

U TOP 10 skok je napravio Andrey Rublev i sada je šesti teniser svijeta, preskočio je Caspera Ruuda i Stefanos Tsitsipasa.

Na četvrtom mjestu je Daniil Medvedev, peti je Alexander Zverev, a u TOP 10 su još Hubert Hurkacz na devetoj i Grigor Dimitrov na desetoj poziciji.

Od ostalih bh. tenisera, Nerman Fatić je na 207. mjestu sa 295 bodova i mogao bi se uskoro vratiti među 200 najboljih tenisera.

Oglasi

Andrej Nedić je sada treći reket Bosne i Hercegovine, nalazi se na 602. mjestu sa 57 bodova, Mirza Bašić je na 699., a Aldin Šetkić na 887. mjestu ATP liste.

Na ATP listi plasmane imaju i Radomir Tomić, Dražen Petrović i Tarik Bajrović.

Sada ide jako bitan period sezone za tenisere, sredina kalendarske godine.

Očekuju nas dva Grand slam turnira. Prvo Roland Garros, a zatim i Wimbledon i taj dio sezone mnogi teniseri smatraju kao ključan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi