Gospodski potez Novaka Đokovića na crvenom tepihu, igračica Barcelone bila je impresionirana

To nije očekivala od njega

Gospodski potez Novaka Đokovića na crvenom tepihu, igračica Barcelone bila je impresionirana

Endin Čaušević

Novak Đoković po peti put osvojio je nagradu Laureus za najboljeg sportistu godine. Ceremonija je održana u Madridu, a kamera je na crvenom tepihu snimila zanimljiv susret koji je Đoković imao sa fudbalerkom Aitanom Bonmati.

Srbijanski teniser prisustvovao je ceremoniji koja je održana u Madridu i uspio je po peti put da dobije Laureusa.

Đoković je dobio velike ovacije kada je išao na pozornicu, a u centru pažnje našao se njegov veliki rival Rafael Nadal koji čini se nije bio toliko presretan što ga je Novak ponovo nadmašio.

Najbolji teniser svijeta u centru pažnje bio je i nakon što je završena ceremonija jer su kamere snimile zanimljiv detalj na crvenom tepihu.

Dok je izlazio i dvorane Đoković je na crvenom tepihu ugledao fudbalerku Aitanu Bonmati koja je također bila pobjednica večeri jer je izabrana za najbolju sportiskinju na svijetu za prethodnu godinu.

Fudbalerka Barcelone je imala sjajne rezultate na klupskom i reprezentativnom nivou i na kraju je zasluženo Laureus otišao u njene ruke.

Oglasi

Ono što je zanimljivo jeste da su Đoković i Bonmati imali i kratak razgovor, te je mnoge zanimalo o čemu su pričali.

Španski mediji pišu da je Đoković bio pravi gospodin i da je pitao Bonmati o njenoj karijeri, te joj je na kraju poželio sreću u budućnosti.

[related]https://twitter.com/NovakDjokerFans/status/1782523528694190530[/related]

No, ono što je posebno impresivno jeste da je pričao na španskom jeziku poprilično dobro iako je tek nedavno počeo da ga uči. I sama Bonmati je bila ugodno iznenađena kada je čula da Novak priča na španskom, a ne na engleskom kako je ona počela taj razgovor.

Oglasi

Također, o fudbalerka Barcelone pitala je Novaka zašto nije igrao na turniru u Madridu, te kada će se vratiti na teren.

Đoković joj je potvrdio da nije riječ o nekoj povredi i da ćemo ga ponovo gledati na ATP turniru u Rimu koji je posljednja priprema za tenisere pred Grand Slam, odnosno Roland Garros.

Srbijanski teniser nastavio je tako da ruši rekorde svojih rivala jer je Roger Federer bio jedini koji je imao pet Laureusa u svojoj vitrini, ali sada ga je Đoković uspio stići i na tom polju.

Novak je u 2023. godini uspio da osvoji tri Grand Slam turnira što je zaista impresivno, te nije čudo zašto mu je ponovo pripala nagrada najboljeg sportiste na svijetu.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Pa nisu to ovi baliyski pjederi @AlphaStrong @BosanskaSvedska , ipak je to svetski broj jedan, nesto sto ovaj jadnik sa 2 nicka moze samo sanjat dok mu tukac pardon tuka dere sve ono jadno od zenske zivine sto jos se mice jedva nesto na silu sve truhlo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi