Poznat prvi polufinalni par u Monte Carlu - nastavila se "sječa" favorita

Ispao i Tsitsipas

Poznat prvi polufinalni par u Monte Carlu - nastavila se "sječa" favorita

Edmir Škorić

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u polufinale mastersa u Monte Carlu nakon pobjede nad njemačkim igračem Jan-Lenardom Struffom sa 6:1, 7:6 (7-5), a za finale će igrati protiv Taylora Fritza.

Rubljov je opravdao ulogu favorita, pa došao do pobjede, iako ga je Struff namučio u drugom setu. Na kraju je Rus ipak izborio peto masters polufinale u karijeri, a u Monte Carlu je prije dvije godine igrao i finale, tada je izgubio od Stefanosa Tsitsipasa.

Na njegovu sreću, neće igrati protiv Tsitsipasa u polufinalu, pošto je Grk u drugom današnjem četvrtfinalu mastersa u Monte Carlu doživio poraz od Taylora Fritza.

Imao je Grk ulogu favorita kao treći igrač svijeta i kao neko ko se, barem se tako činilo, bolje snalazi na šljaci od desetog tenisera svijeta, no Fritz je pronašao put do velike pobjede.

Već u prvom gemu Fritz pravi brejk i dolazi do prednosti, zatim je odservirao s jednim izgubljenim poenom za 2:0 u gemovima. Uslijedile su dvije brejk šanse, drugu koristi i dolazi do 3:0. Kada je potvrdio i drugi brejk, bilo je jasno da će mu pripasti set. Na kraju je slavio sa 6:2.

Tsitsipas je u četvrtom gemu imao brejk loptu kod 2:1, ali je ne koristi. Istovremeno, Firtz u sedmom gemu dolazi do dvije brejk prilike i prvu koristi za 4:3, no onda je na 15:0 u gemu u kojem je servirao za potvrdu brejka dopustio Grku povratak. Tsitsipas je vezao četiri poena i vratio se u meč.

Oglasi

I kada se činilo da će Tsitsipas uspjeti u potpunosti da se vrate i spriječiti malu senzaciju Fritza, Amerikanac pravi novi brejk, dolazi do 5:4, a ovaj put je bio siguran na svom servisu i proslavio veliki trijumf.

U preostala dva meča četvrtfinala sastaju se Daniil Medvedev i Holger Rune od 15 sati, a nakon toga italijanski okršaj Lorento Musetti - Jannik Sinner, gdje će Musetti probati da iznenadi svog zemljaka i da priredi novo iznenađenje nakon što je jučer eliminisao prvog favorita za naslov Novaka Đokovića.

Budući da nema zbog povreda Rafaela Nadala i Carlosa Alcaraza, a da je Đoković ispao, kao i Alexander Zverev, vjeruje se da sada svi imaju šansu da osvoje masters trofej.

Titulu je branio upravo Tsitsipas koji je osvojio zadnja dva turnira u Kneževini, a najviše titula ima Rafael Nadal - 11. Ujedno je Španac igrao i najviše fianal ovdje - njih 12.

Masters Monte Carlo, četvrtfinale:
Rubljov - Struff 6:1, 7:6 (7:5)
Fritz - Tsitsipas 6:2, 6:4
Medvedev - Rune (15 sati)
Musetti - Sinner (16:30 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi