Novak Đoković = Australian Open!
Srbijanski teniser nezaustaljiv u Australiji i ove godine i stigao je do još jednog Grand Slam naslova u karijeri (Foto: EPA)

Tsitsipas nije uspio zaustaviti Novaka

Novak Đoković = Australian Open!

M. Šljivak

Novak Đoković osvojio je 10. titulu Australian Opena i došao je do 22. Grand Slam naslova u karijeri nakon što je u današnjem finalu pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa s 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 7:6.

Novak Đoković dominantno je došao do osvajanja 10. titule na Australian Openu, a u finalu mu ništa nije mogao ni Grk Stefanos Tsitispas koji je poražen s 3:0 u setovima.

Đoković fenomenalno ulazi u ovaj meč. Odmah je napao servis protivnika, uspio je doći do breaka u četvrtom gemu, bez problema ga je sačuvao i sigurnim servisom osvaja prvi set sa 6:3.

Drugi set donosi mnogo veću dramu. Igra Novaka Đokovića je poprilično pala, bilo je dosta nervoze, a ušao je i u sukob s publikom kojoj je uputio sočne posvke.

Tsitsipas je imao odličnu šansu da uzme drugi set. Uspio je u 10. gemu doći do set lopte, ali jedinu break šansu nije uspio iskoristiti, pa je ovaj meč otišao u tie-break.

Prava drama je viđena i u tie-breaku. Novak ga bolje otvara, Tsitsipas uzvraća, ali grčki teniser je forsirao forehand koji ga je vodio iz greške u grešku i na kraju je izgubio tie-break (7-4) i Đoković uzima i drugi set sa 7:6.

Oglasi

Grk ulazi jako dobro u treći set i pravi break već u prvom gemu, ali Đoković odmah potom uzvraća i koristi sve greške protivnika.

Oba tenisera potom bez većih problema uzimaju svoje servise. Nije bilo velikih prilika za break i obojica su igrala veoma sigurno držeći čvrsto svoju servu, pa je i treći set odlučen u tie-breaku.

Đoković je uzeo tie-break trećeg seta. Tsitipas je previše griješio, Novak uzima set sa 7:6, slavio je s 3:0 i uzeo je novi trofej na Australian Openu. Sasvim zasluženo.

Srbijanski teniser je još jednom pokazao dominaciju u Australiji i uskoro bi mogao postati čovjek s najviše Grand Slam titula u historiji.

Australian Open, finale:

Đoković - Tsitsipas 3:0 (6:3, 7:6, 7:6)

Top Komentari

Milfhunter
Bravo Nole, nisam Srbin al imaš moje postovanje kao jedan od najvecih sportasa u povijesti
2 6
Mowzilla
Isti Gargamel na ovoj slici, izopacio se bez vakcine haman...
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi