Dvije decenije ATP lista nije imala ovakav izgled: Pozicija Rafaela Nadala glavna priča
FOTO: EPA

Đoković je lider, ali...

Dvije decenije ATP lista nije imala ovakav izgled: Pozicija Rafaela Nadala glavna priča

H. Zilić

Objavljena je nova ATP lista najboljih tenisera današnjice koju ponovo predvodi Novak Đoković nakon osvajanja 23. Grand slam titule i trijumfa na Roland Garrosu.

Đoković je prvi teniser svijeta sa 7.595 osvojenih bodova, prati ga Carlos Alcaraz sa 7.175 bodova, na trećem mjestu je Daniil Medvedev sa 6.100 osvojenih bodova.

U TOP 10 su još Ruud, Tsitsipas, Rune, Rublev, Fritz, Sinner i khachanov.

Nova ATP lista donijela je i jedan historijski momenat.

Španski teniser Rafael Nadal prvi put nakon 2003. godine ne nalazi se u TOP 100 najboljih tenisera svijeta.

Rafael Nadal je trenutno 136. reket svijeta!

Oglasi

Teniser iz Španije je izgubio dosta bodova jer zbog povvrede nije nastupao duži period, a velike bodove je izgubio i neigranjem na Roland Garrosu.

Nadal trenutno ima 445 bodova i ako se uskoro ne pojavi na terenima mogao bi izgubiti još bodova posebno na Wimbledonu i US Openu.

Pitanje je kako će Nadal okončati godinu na kojoj poziciji i da li je ovo znak završetka jedne velike karijere?

Ovome dodajmom da je bh. teniser Damir Džumhur napravio napredak od sedam pozicija.

Džumhur je na novoj ATP listi na 167. mjestu sa finom prilikom da još napreduje u slučaju dobrih rezultata u ljetnoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi