Kako je Đoković nasmijao publiku u Izraelu?

Dešava se i najboljim

Kako je Đoković nasmijao publiku u Izraelu?

H. Zilić

Novak Đoković se vratio na teniske terene nakon kraće pauze.

Jedan od najbolji tenisera današnjice odlučio je da ove sedmice nastupi na ATP turniru u Tel Avivu iz serije ATP 250.

Đoković je veliki favorit na turniru to je opravdao u dosadašnjim duelima, a u četvrtini finala savladao je Vaseka Pospišila 149. tenisera svijeta sa 2-0, po setovima 7:6 (5), 6:3.

Ipak, Đoković je u ovom duelu stigao i da namsije publiku u Tel Avivu koja je gromoglasno navijala za tenisera iz Srbije koji popularan u Izraelu.

Kod jednog gejma Đoković je sjeo na klupu i govorio sakupljačima loptica da premjeste na drugu stranu smatrajući da je vrijeme za promjenu strana. Svi su čudno gledali, no, Nole se malo zbunio pa je skontao onda je napravio grešku što je izazvalo dosta smijeha kod publike, ali i samog Đokovića.

Nesvakidašnja situacija kada je u pitanju Đoković, ali svakako da se i ovo može desiti najboljim igračima svijeta.

Oglasi

Novaka Đokovića danas očekuje duel polufinala turnira u Tel Avivu protiv 25-godišnjeg ruskog tenisera Romana Safiulina koji je trenutno 104. teket svijeta.

U drugom polufinalnom paru u Tel Avivu sastaju se Constant Lestienne (68. ATP) i Marin Čilić (16. ATP).

Mogli bi u izraelskoj prijestolnici i gledati regionalno finale između Čilića i Đokovića jer oba tenisera u duele polufinala ulaze kao favoriti.

Inače turnir u Tel Avivu je ove godine ušao u kalendar ATP 250, a organizacija turnira je na vhrunskom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti