Svi su u čudu gledali šta Đoković radi na plaži u Izraelu
Foto: Screenshot

Srbijanski teniser u elementu

Svi su u čudu gledali šta Đoković radi na plaži u Izraelu

E. Ganibegović

Novak Đoković ove sedmice igrat će na ATP turniru u izraelskom Tel Avivu. 

Đoković je inače prvi nosioc na ovom turniru, a u osmini finala sastat će se protiv 115. tenisera svijeta, Pabla Andujara-Albe koji je u prvom kolu s 2:0 bio bolji od Thiaga Monteira.

Novak je bio slobodan u prvom kolu, a svoj nastup u Tel Avivu počinje sutra protiv gore spomenutog protivnika. Uoči ovog meča, na društvenim mrežama se pojavio interesantan video, a glavna uloga pripala je upravo Noletu.

Sedmi teniser svijeta se pojavio na jednoj plaži u izraelskom gradu i onim što je radio privukao je pažnju mnogih koji su ga u čudu posmatrali.

Naime, Đoković je očigledno htio da pokaže kako se priprema za nastup na turniru u obećanoj zemlji, pa je pantomimom "vježbao" forhend i bekhend. Pogledajte kako je to izgledalo.

Srbijanac je 2006. godine, kada je imao samo 18 godina, igrao u Izraelu u Davis Cup meču, a sada kaže da je uzbuđen što se vraća u ovu zemlju.

"Bila je to najbolja atmosfera koju sam ikad doživio, ljudi su ovdje jako zaljubljeni u sport. Volim to vidjeti i također sam posjetio Jerusalem na svom drugom putovanju u Izrael, ali to je bilo davno. Zaboravio sam puno stvari , tako da ću se sigurno opet vratiti", naglasio je Đoković.

Novak Đoković glavni je favorit u Tel Avivu, gdje će igrati i u igri parova, uz Izraelca Jonathana Erlicha, 45-godišnjeg igrača koji će nakon ovog turnira objesiti reket o klin.

"Ovo je njegov posljednji turnir i čast mi je biti uz njega na terenu u ovom trenutku, pred njegovom publikom. Nadajmo se da to neće biti samo jedan meč, pokušat ćemo dogurati što dalje", dodao je Nole. 

Top Komentari

SarajFK
Je li on ovo prima izraelsku kitu?
3 1
Zaccheroni
Jedan je Nole
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi