Dvije velike senzacije na Australian Openu, ali odigran je i meč za historijske knjige
FOTO: EPA

Ludilo u Melbourneu

Dvije velike senzacije na Australian Openu, ali odigran je i meč za historijske knjige

H. Zilić

Prvi Grand slam sezone Australian Open ponudio je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira, a peti dan je bio itekako uzbudljiv na terenima Melbourne Parka u obje konkurencije.

U drugom kolu francuski teniser, 21-godišnji Arthur Cazaux koji je 122. reket svijeta priredio je senzaciju i elminisao osmog nositelja i TOP 10 igrača, Holgera Runea iz Danske.

Prvi set je ponudio veliku borbu i tie break koji osvaja Cazaux i poveo je sa 0:1 u setovima. U tie breaku je bilo 7:4 za Francuza.

Drugi set Fracnuz nastavlja u istom ritmu, oduzima brejk Runeu, što je zadržao do kraja seta za 6:4 i 0:2 u setovima.

Rune se ipak vraća u meč u trećem setu. Repriza drugog seta, ali ovaj put otišla je na stranu Danca, koji je dobio sa 6:4 i smanjio na 1:2 u setovima.

Četvrti set donosi odmah na startu brejk Cazuuxa koji je to do kraja držao za 3:6 i konačnih 1:3 i najveću pobjedu u karijeri.

Oglasi

U ranijem jutarnjem terminu po centralnoevropskom vremenu plasman u treće kolo osigurali su Alcaraz, Dimitrov, Humbert, Shang, Griekspoor, Borges.

Australian Open, 2. kolo:

Holger Rune - Arrthur Cazaux 1:3 (6:7, 4:6, 6:4, 3:6)

Rybakina eliminsana

U konkurenciji tesnierki također smo vidjeli veliko iznenađenje, eliminisana je braniteljica titule iz prošle godine Elena Rybakina koja je trenutno treća igračica svijeta na WTA listi.

Oglasi

Od Rybakine je bila bolja  25-godišnja Anna Blinkova iz Rusije nakon velike borbe koja je trajala skoro tri sata, a samo je super tire break u trećem setu trajao više od pola sata, tako da će ovaj meč ostati upamćen u svijetu tenisa.

Blinkova je slavila po setovima 4:6, 6:4, 6:7 (20:22).

Kod teniserki također dalje su prošle Paolini, Stephens, Zheng, Navarro, Svitolina, Wang, Golubić.

Australian Open, 2. kolo:

Elena Rybakina - Anna Blinkova 1:2 (4:6, 6:4, 6:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi