Ponašanje američke teniserke zgrozilo javnost: Protivnica je ostala zbunjena, a publika u šoku

Ljuta, razočarana ili ipak nešto treće

Ponašanje američke teniserke zgrozilo javnost: Protivnica je ostala zbunjena, a publika u šoku

H. Zilić

Na Australian Openu završena su tri meča drugog kola u konkurenciji teniserki kada je u program petog dana, iznenađenja nije bilo. Najuzbudljiv duel je bio okršaj prve teniserke svijeta Ige Swiatek i 62. teniserke svijeta Amerikanke Danielle Collins.

Swiatek je slavila sa 2:1 po setovima, rezultat je glasio 6:4, 3:6, 6:4, a može se reći da je Swiatek odigrala nervozan drugi set sa dosta grešaka što je i rezultiralo da gledamo tri seta.

Meč je trajao dva sata i 57 minuta jer Collins nije tek tako popustila pred prvom teniserkom svijeta, a nakon susreta ponašanjem je razočarala sve prisutne.

Na momente je pojedince i zgrozila ponašanjem, a publiku ostavila u šoku, kao i cijeli organizacioni tim u Melbourneu.

Po završetku, Collins je samo pokupila opremu i otišla u svlačionicu. Nije pozdravila pred kamerama, nije se pozdravila sa Swiatek koja je sjedila, aplaudirala i zbunjeno gledala ponašanje Collins.

Oglasi

Također publika je ostala u šoku, ali i ljuta jer je Collins samo prošla ispod tribina.

Poznato je da teniseri i teniserke po završetku meča ispod tribina na putu do svlačionice daju autograme na lopte, papire, kačkete, ali Collins je samo odjurila u svlačionicu.

I organizatori su ostali zbunjeni, ako i kamermani koji su imali namjeru da uhvate još koji kadar, ali pozdrav na mreži je bilo sve od Amerikanke koja je 2022. godine igrala finale Australian Opena protiv Ashleigh Barty i upisala poraz, ali u posljednje vrijeme je daleko od prave forme.

Tokom duela Collins je imala i nekoliko ljutih reakcija na neke sudijske odluke što je možda i rezultiralo ovakvim ponašanjem, ali sigurno sve navedeno ne priliči jednoj profesionalnoj sportistkinji, pogotovo ne na jednom od najvećih turnira u kalendarskoj godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi