Alexander Zverev odigrao tenis života!
FOTO: EPA

Eliminisao Alcaraza

Alexander Zverev odigrao tenis života!

H. Zilić

Sjajan meč gledali smo u četvrtini finala Australian Opena. Nakon više od tri sata borbe i četiri odigrana seta, Alexander Zverev je eliminisao Carlosa Alcaraza sa 3:1 u setovima.

Nijemac je igrao tenis života, servis ga je sjajno služio, a u prva dva seta deklasirao je Španca.

Zverev je prvi set dobio sa 6:1, drugi set sa 6:3 i igrao je nevjerovatno. Nije Alcaraz bio loš, koliko je Zverev bio fenomenalan.

U trećem setu Zverev je imao brejk prednosti, ali Alcaraz se izvukao i odveo set u tie-break koji je dobio sa 7:2, set sa 7:6 i smanjio vodstvo Zvereva na 2:1.

Kada se činilo da Alcaraz preokreće igru na svoju stranu, nova maestralna igra Zvereva u četvrtom setu.

Nijemac je oduzeo brejk, čuvao svoj nevjerovatan servis i dobio treći set sa 6:4 za konačnih 3:1 i plasman u polufinale prvog Grand slama sezone.

Oglasi

Zvereva u polufinalu očekuje duelu protiv trećeg nostelja Daniila Medvedeva i to će sigurno biti još jedna teniska poslastica.

U drugom polufinalu sastaju se Novak Đoković i Jannik Sinner, tako da u najavi imamo dva sjajna polufinala u Melbourneu.

Polufinala u muškoj konkurenciji na rasporedu su u petak u jutarnjim satima po centralnoevropskom vremenu, a sutra u jutarnjim satima također po centralnoevropskom vremenu gledamo ženska polufinala u kojim se sastaju Gauff - Sabalenka i Yastremska - Zheng.

Australian Open, četvrtfinale:

Alexander Zverev - Carlos Alcaraz 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi