Maskirana osoba prekinula Australian Open zbog podrške Palestini, teniseri u čudu
Ostali dio publike sve je gledao u čudu FOTO: EPA

Meč je morao biti prekinut, ali brzo je nastavljen

Maskirana osoba prekinula Australian Open zbog podrške Palestini, teniseri u čudu

S. Mlaćo

Na Australian Openu danas itekako zanimljive scene. Naime, Nijemac Zverev je savladao sa 3:2 u setovima Britanca Norriea uz dosta problema, a ovaj meč obilježila je i nepoznata ženska osoba.

Ista je bila maskirana, te je ubacivanjem papira prekinula meč. Niko se tome nije nadao, pa su i sami teniseri bili u čudu.

I ranije je bilo protesta na Grand slemovima, vodile su se razne 'bitke' na ovaj način, no navedena gospođa sada je ubacivala papire i podržala Palestinu koja broji sve veći broj žrtava zbog napada Izraela.

Sve je veći broj žrtava u Palestini, Izraelci se ne žele zaustaviti i zaista sve djeluje više nego užasno. Najviše su nastrali civili, uništene su bolnice, škole, te života već odavno nema, a prošlo je 100 dana od početnih napada.

Zbog toga su se protesti održali širom svijeta, a sada su se proširili i na teniske terene. Dok se Zverev spremao za servis, počeli su da ulijeću papiri sa podrškom Palestini. Sve je očigledno bilo ranije pripremljeno, pa će zbog propusta vjerovatno odgovarati članovi obezbjeđenja.

Svi iz publike su ustali da vide o čemu se radi, a Zverevu se sve desilo iza leđa, što pokazuje i video.

Oglasi

Njegov rival je otišao ka klupi kako bi se sve smirilo, te kako bi teren mogao biti očišćen, a kako je to izgledalo pogledajte i sami.

Kada se sve smirilo, meč je nastavljen, no sigurno će se o ovom potezu pričati.

Što se tiče samog duela, Zverev je slavio sa ukupnih 3:2, a prvi je poveo 7:5. Norrie je uzvratio sa 6:3, da bi Zverev ponovo slavio 6:3. Nije se predavao 22. igrač svijeta, dobio je zatim 6:4, no Nijemac odnosi konačnu pobjedu 7:6.

Danas su pobjede slavili i Medvedev, Hurkacz, te Alcaraz koji je savladao srbijanskog tenisera Kecmanović sa sigurnih 3:0.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
budala i krivi drva pun dunjaluk
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi