Ozvaničene entry liste za Australian Open: Bosna i Hercegovina sa dva predstavnika
FOTO: EPA

Prvi Grand slam sezone

Ozvaničene entry liste za Australian Open: Bosna i Hercegovina sa dva predstavnika

Haris Zilić

Mjesec januar prema tradiciji rezervisan je za prvi Grand slam sezone Australian Open, a 2024. godine turnir u Melbourneu održat će se od 14. do 28. januara.

Naredne godine Australian Open će imati promjena u rasporedu i satnici kako bi se izbjegavale situacije da se mečevi završavaju u ranim jutarnjim satima po australskom vremenu.

Sedmicu prije glavnog dijela turnira na rasporedu su i kvalifikacije.

Organizatori su danas izbacili i entry liste kvalifikacija, a Bosna i Hercegovina će imati dva predstavnika.

Damir Džumhur i Nerman Fatić nastupat će u muškom dijelu kvalifikacija i braniti boje naše zemlje u Melbourneu.

Oglasi

Naši teniseri moraju proći tri kola kvalifikacija da bi došli do glavnog turnira, pa se nadamo da će ostvariti što bolji rezultat u Melbourneu naredne godine.

U ženskoj konkrenciji Bosna i Hercegovina neće imati predstavnicu, također je i u toj konkurenciji izašala entry lista kvalifikacija.

Prvi nositelj u muškim kvalifikacijama bit će nekada TOP 10 teniser Dominic Thiem iz Austrije koji je trenutno 98. teniser svijeta.-

Kod djevojka prva nositeljica kvalifikacija je 99. teniserka svijeta, Khamila Rakhimova iz Rusije.

Kompletne uečsnike kvalifikacija za Australian Open 2024. godine možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi