Uraganski meč Marina Čilića, kraj za Eminu Bektaš, prva priča u Melbournu veteranka iz Australije
FOTO: EPA

Australian Open - drugi dan

Uraganski meč Marina Čilića, kraj za Eminu Bektaš, prva priča u Melbournu veteranka iz Australije

H. Zilić

Nastavljen je prvi Grand slam Australian Open.

I drugog dana na rasporedu su bili mečevi prvog kola u obje konkurencije.

Kod tenisera nije bilo previše iznenađenja, a uraganski meč je odigrao Marin Čilić koji je za sat i 43 minute igre savladao kvalifikanta iz Ekvadora Emilija Gomez sa 0:3, po setovima je rezultat glasio 3:6, 1:6, 2:6.

Od ostalih mečeva u muškoj konkurenciji koji su završeni jutros plasman u drugo kolo obezbijedili su: Bautista, Gasquet, Kohlschreiber, O' Connel, Schwartzman, Gombos, Van De Zandschulp, Berankis, Rublev, Dimitrov, Johnson, Sinner, Paire, Medvedev i Daniel.

Kdo teniserki je bilo iznnađenja, a od turnira se oprostila 19. nositeljica Petra Kvitova koja je poražena od Sorane-Mihaele Cirstee iz Rumunije sa 0:2, po setovima 2:6, 2:6.

Kraj je bio i za teniserku bh. porijekla koja nastupa pod zastavom SAD-a, Eminu Bektaš koja je poražena od Liudmile Samsonove nakon dosta uzbudljivog meča rezultatom 0:2 (4:6, 5:7).

Prva priča je ipak bila 37-godišnja Samantha Stosur koja je dobila Wild card i koja je trenutno 487. teniserka svijeta. Stosur se plAsirala u drugo kolo nakon velike borbe i trijumfa protiv Robin Anderson sa 1:2, po setovima 7:6, 3:6, 3:6 u meču koji je trajao dva i po sata.

Kod teniserki dalje su prošle i Kucova, Cornet, Begi, Peterson, Muguruza, Kontaveit, Vondrousova, Baptiste, Linette, Inglis, Kasatkina, Pavluychenkova, Halep, Rybakina, Konjuh, Watson, Zidansek, Zhang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi