Sramotan skandal na US Openu: Najpoznatija Hitlerova fraza odjekivala tribinama, Zverev reagovao!

Navijač odmah izbačen

Sramotan skandal na US Openu: Najpoznatija Hitlerova fraza odjekivala tribinama, Zverev reagovao!

E. Čaušević

Alexander Zverev se plasirao u četvrtfinale US Opena nakon nevjerovatnog meča Jannika Sinnera kojeg je pobijedio sa 3:2 u setovima. No, okršaj je obilježio nevjerovatan skandal i navijač koji je uzvikivao poznate fraze koje se vežu za Adolfa Hitlera.

Zverev i Sinner odigrali su vjerovatno najbolji meč u dosadašnjem dijelu US Opena, a na kraju je njemački teniser uspio da slavi sa 3:2 u setovima i plasira se u četvrtfinale ovog Grand Slam turnira.

No, nažalost tenis nije bio u prvom planu u okršaju Nijemca i Italijana, te je glavna tema navijač zbog užasnog povika zbog kojeg je na kraju izbačen s tribina.

Sve se dešavalo u četvrtom setu kod rezultata 2:2 u gemovima kada je Zverev imao servis, a potom je čuo šta je jedan od navijača dobacio s tribine.

Njemački teniser se zgrozio povikom tog navijača i odlučio je odmah da reaguje, te je objasnio glavnom sudiji šta je on zapravo rekao i da se te stvari ne smiju dešavati i da se mora odmah reagovati.

Oglasi

"Ne, ne! Ovo nije u redu. Rekao je napoznatiji Hitlerovu frazu koja postoji na ovom svijetu. To je neprihvatljivo. Nevjerovatno", rekao je Zverev sudiji.

Sudija je odlučio da reaguje i okrenuo se ka navijačima te je pitao ko je to rekao, ali on u prvi mah nije htio da se javi.

No, na kraju su ostali navijači odlučili da ga identifikuju, a on je ubrzo nakon toga izbačen s tribine i vjerovatno će dobiti trajnu zabranu praćenja mečeva US Opena.

Inače, nakon meča koji je trajao skoro pet sati Zvereva tek u četvrtfinalu očekuje pravi izazov jer će igrati protiv prvog nositelja Carlosa Alcaraza.

US Open, četvrtfinale:

Zverev - Sinner 3:2 (6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3)

Top Komentari

Realno01
Zapadne vrijednosti :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi