Benoit Paire lupio šakom o stol i donio čvrstu odluku: "Nema više alkohola!"

Želi da se vrati u vrh

Benoit Paire lupio šakom o stol i donio čvrstu odluku: "Nema više alkohola!"

Edmir Škorić

Iskusni francuski teniser Benoit Paire (33) otkrio je kako je odustao od alkohola i zabava jer je sada mnogo profesionalniji i želi da bude što bolji na teniskom terenu.

Trostruki ATP prvak i bivši igrač Top 20 posljednjih godina je dosta puta "kršio pravila", uživao u noćnom životu i tenis ostavio po strani.

Sada 177. igrač svijeta tvrdi da mu se vraćaju ljubav i radost prema igri i da sada ima još veću želju da napravi pozitivnu priču prije nego završi profesionalnu karijeru.

"Ponovo sam fokusiran na važne stvari. Odlučio sam biti profesionalniji, ne izlaziti na noćne zabave i prestajem piti alkohol. Želim dati sve od sebe i to me ponekad čini zabrinutim, jer znam da je to sada nemoguće. Francuska javnost ima velika očekivanja od mene i to stvara dodatni pritisak, ali mislim da ću malo po malo uspjeti da odgovorim", kazao je Paire za Daily Express.

U srijedu je Paire započeo pobjednički na Challengeru u Brestu, pobijedivši Duju Ajdukovića 7:6 (5) 6:3. Sama ta pobjeda možda nije previše, ali Paire kaže da je to pozitivan korak u onome što pokušava postići.

"Idem od meča do meča. Osjećam da je sada vrijeme. znam da sam pokušavao i prije, ali ne s ovakvim uvjerenjem jer nisam imao dovoljno raspoloženja za takmičenje. Tenis je postao obaveza, gotovo kazna. Znam da je to ljudima teško razumijeti jer imamo privilegiju posvetiti se onome što volimo, ali ja sam se drugačije osjećao", rekao je Francuz.

Oglasi

Paire nije impresionirao ove godine jer ima samo četiri pobjede uz 22 poraza i ostaje za vidjeti može li ponovno otkriti svoj vrhunski tenis i vratiti se među 50 najboljih na svijetu.

Najbolji ranking imao je 2016. godine kada je bio 18. na svijetu. Titulu je osvojio 2015. godine u Bastadu, a četiri godine kasnije slavio je u Lyonu i Marrakechu.

Benoit je jedan od najkontroverznijih tenisera današnjice, a nedavno je sve šokirao tvrdnjom da igra samo zbog novca!

"Iskreno otišao bih na svaki turnir gdje mi kažu da će mi platiti 60.000 eura. Šta se god desilo i da mi govore da ne dolazim, otišao bih".

Paire je kazao da je u prošlosti izgubio nekoliko već dobijenih mečeva i to je glavni razlog zašto je odlučio da zamrzi tenis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi