Objavljen snimak: Brutalno pretučen i ponižen poznati teniser

Porijeklom je iz Tuzle

Objavljen snimak: Brutalno pretučen i ponižen poznati teniser

E. Škorić

Australijski teniser Bernard Tomić brutalno je pretučen, a tamošnji mediji objavili su kratak snimak nesretnog događaja.

U snimku od 16 sekundi moglo se vidjeti kako dvojica muškaraca stoje iznad Tomića dok ga šutiraju i gaze.

Teniser očajnički pokušava prekriti lice, dok ga jedan od muškaraca pokušava podići sa zemlje i vratiti na noge.

Bivši 17. najbolji teniser svijeta dobio je žestoke batine, a nije poznat identitet osoba koje su ga napale niti ko je uopšte stigao sve to da zabilježi kamerom.

Oglasi

Video je navodno snimljen ispred salona za tetoviranje na Zlatnoj obali, ali nema dodatnih informacija o samom incidentu niti zbog čega je došlo do ovakvog sukoba.

Tridesetogodišnji teniser je nedavno bio tek 825. igrač svijeta, ali je posljednjih 18 mjeseci napredovao i sada je 292. na ATP listi.

Bernard Tomić poznat je po raznim kontroverzama i dugo je u ratu sa svojim sunarodnjakom Nickom Kyrgiosom. Njih dvojica su razmenjivali verbalne uvrede tokom godina, a svađa je ponovo kulminirala krajem 2022.

Bernardov otac je iz okolice Tuzle. On je dijete Ivice i Adise. Njegovi roditelji su 1992. godine iz Husina izbjegli u Njemačku, a on se rodio u Stuttgartu.

Prije dvije godine se našao u centru pažnje nakon što je njegova djevojka objavila kontroverzan snimak iz karantina.

Oglasi

Osim toga, znao je ranije izjaviti da ne voli da igra tenis i da ga smatra isključivo poslom.

"Tokom karijere sam davao 100 posto sebe, ali je bilo momenata kada sam davao i 30 posto. Kada sve izbalansirate mislim da sam negdje na oko 50 procenata, a da se zaista nisam trudio i uz to sam postigao sve ovo do sada. Sjajno je ono što sam postigao. Tenis nikada nisam volio, on je za mene posao. Mislim da bi svako želio da učestvuje u profesionalom sportu i da zarađuje milione dolara uz napor od 50, 60 posto mogućnosti. Mislim da bi svako na to pristao", rekao je Tomić.

Zbog nesportskih izjava Tomić je već ostao bez sponzora pošto mu je kompanija Head raskinula saradnju.

"Ne žalim zbog onoga što sam rekao. Možda je zvučalo loše, a Australijanci to ne vole. Ja sam iskrena osoba i govorim ono što mislim. Neki ne vole kada iskazujete emocije na drugačiji način", kazao je Tomić i dodao:

"Ja sam u zamci. Moram da igram tenis. Teško mogu da budem superzadovoljan. Jedino ako bih osvojio Grand Slam trofej bih možda bio zaista sretan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi