Za historiju tenisa: Đoković i Federer večeras će zajedno nastupiti u doubleu

Po prvi put

Za historiju tenisa: Đoković i Federer večeras će zajedno nastupiti u doubleu

S. Grebović

Večeras od 20 sati po srednjeevropskom vremenu u Chicagu počinje Laver cup, turnir na kojem će najbolji teniseri današnjice 'ukrstiti' rekete.

Čast da ovaj turnir otvore sigle mečom imat će bugarski teniser Grigor Dimitrov i Frances Tiafoe iz Francuske, dok će nakon njih na teren izaći Kyle Edmund i Jack Sock.

Sat vremena iza ponoći odigrat će se duel Davida Goffina i Diega Schwartzmana, a nakon toga na rasporedu je istinski spektakl. U pitanju je double meč između Evrope i ostatka svijeta, a Stari kontinent će u ovom meču predstavljati dva istinska velikana bijelog sporta, Novak Đoković i Roger Federer.

Biće zanimljivo vidjeti kako će se njih dvojica snaći na teniskom terenu sa iste strane mreže i kako će funkcionisati zajedno.

Njima će će se suprostaviti Amerikanac Jack Sock i Južnoafrikanac Kevin Anderson, a zanimljivo organizatori turnira u Chicagu objavili su samo raspored za prvi dan turnira, a satnica ostalih mečeva biće saopštena naknadno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi