Bh. teniseri uvjerljivo poraženi od Njemačke

Davis Cup

Bh. teniseri uvjerljivo poraženi od Njemačke

Edmir Škorić

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sa maksimalnih 3:0 od favorizovane Njemačke u okviru 1. kola Svjetske grupe 1.

Prednost Njemačkoj donio je Daniel Altmeier koji je pobijedio Nermina Fatića, da bi zatim Yannick Hanfmann bio bolji sa 6:2, 6:1 od Damira Džumhura.

Meč odluke u Mostaru odigran je danas. Džumhur je u paru s Mirzom Bašićem izgubio od njemačkog para Kevin Krawietz - Tim Puetz.

Prvi et dobili su sa 6:4, drugi sa 6:2, pa nije bilo potrebe da se igraju dodatni mečevi. U slučaju da smo dobili i smanjili na 2:1, danas bi Džumhur protiv Atlmaiera pokušao da nas vrati, ali taj duel je otkazan, kao i onaj predviđeni Nedića i Marterera.

Damir Džumhur je pred početak duela na press konferenciji kazao su Nijemci zahtjevan protivnik, ali da se nada da će naš tim doći do pobjede, što nažalost nije bilo moguće.

“Svaki meč će biti otvoren. Naša prednost je što igramo na domaćem terenu, a njihova prednost što su u ovom trenutku bolje rangirani. Ja sam u dobroj formi i zadnjih 15 dana sam igrao na visokoj razini. Nadam se da će se to nastaviti u Mostaru", poručio je Džumhur.

Zanimljivo da je juče u Mostaru teniski meč pratio i Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH. S obzirom da dolazi iz Njemačke, može na kraju da bude zadovoljan ishodom mečeva.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Cuj danas bio mec odluke u parovima kod rezultata 2 0.
0 0
Mowzilla
Jos jedan savez u nizu koji je proklet da unisti sport u BiH. Imali ste dovoljno fore dok je Dzumhur bio na vrhuncu da napravite savez kakav prilici jednoj talentovanoj ekipi...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi