Blagi pad Džumhura na novoj ATP listi, veliki napredak Fatića

Bez promjena u samom vrhu

Blagi pad Džumhura na novoj ATP listi, veliki napredak Fatića

Bh. teniser Damir Džumhur na najnovijoj ATP listi zauzima 24. poziciju, što je jedno mjesto niže u odnosu na prošlosedmičnu.

U TOP 100 je još jedan naš teniser Mirza Bašić, koji je napredovao za jedno mjesto i sada je 83. igrač svijeta.

Kada je riječ o ostalim bh. teniserima, Tomislav Brkić je napredovao za pet pozicija i sada je 246. dok je Aldin Šetkić nazadovao čak za 35 pozicija pa zauzima 293. mjesto. Nermin Fatić je zabilježio veliki skok za 73 mjesta i sada je 541. na listi.

Na vrhu ATP liste nije bilo promjena. I dalje je vodeći Nadal, a prate ga Federer, Zverev, Del Potro, Anderson, Čilić, Thiem i Isner. Jedina promjena je što su Thiem i Isner zamijenili mjesta, pa je Austrijanac sada osmi a Amerikanac deveti.

TOP 10 zatvara Novak Đoković, koji je ostao na poziciji na kojoj je bio i prošle sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije