Verdasco i Carreno-Busta u četvrtfinalu Bastada

Igrani mečevi i u Newportu te Umagu

Verdasco i Carreno-Busta u četvrtfinalu Bastada

Ovih dana se igra nekoliko veoma zanimljivih teniskih turnira širom svijeta. 

Neki teniseri su otišli na turnir u Bastadu (zemlja), neki u Newport (trava), dok su se treći ipak odlučili za šljaku hrvatskog Umaga.

Kada je u pitanju turnir u Bastadu danas su igrana četiri meča osmine finala, a dalje su se plasirali Švicarac Laaksonen, Italijan Bolelli, Španac Verdasco i njegov sunarodnjak Carreno-Busta. Sva četiri tenisera su svoje protivnike pobijedili sa 2:0.

Na turniru u Newportu su također igrani mečevi osmine finala, a za sada su dalje između ostalog prošli Španac Granollers-Pujol i Francuz Mannarino, dok su trenutno na terenu teniseri poput Ive Karlovića ili Amerikanca Kudle.

Na turniru u Umagu, gdje će sutra na teren i bh. predstavnik Damir Džumhur, u četvrtfinale su se plasirali Italijan Cecchinato koji je slavio protiv Čeha Veselyja i Srbijanac Dušan Lajović koji je pobijedio Alberta Ramos-Vinolasa sa 2:1 u setovima.

Sutra će i Džumhur odigrati svoj meč četvrtfinala i to protiv Rusa Ecgenyja Donskoyja (ATP 83.).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi