Poraz Džumhura u Umagu
(Foto: EPA)

Ostao bez četvrtfinala

Poraz Džumhura u Umagu

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur oprostio se od učešća na ATP turniru u hrvatskom Umagu.

Iako je bio veliki favorit u meču protiv ruskog tenisera Evgenija Donskoyja, Džumhur je na kraju doživio poraz i ostao je bez plasmana u četvrtfinale.

Velika borba u prvom setu viđena je sa obje strane. Breaka nije bilo, pa se pobjednik prvog seta odlučio u tie-breaku. Tamo se bolje snalazi Rus i osvaja prvi set sa 7:6.

Damir je zaigrao mnogo bolje u drugom setu. Uz veliki broj oduzetih servisa na kraju je on napravio jedan break više i to mu je donijelo osvajanje drugog seta sa 6:3 i izjednačenje rezultata na 1:1.

Ključan trenutak za ovaj meč desio se već na početku odlučujućeg trećeg seta. Donskoy pravi break u prvom gemu i uspijeva ga zadržati do kraja i osvaja ovaj set sa 6:4 za pobjedu od 2:1 i prolaz dalje.


ATP Umag:

Donskoy - Džumhur 2:1 (7:6, 3:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi