Bolestan grafit u centru Splita posvećen Đokoviću

Vrlo ružan potez

Bolestan grafit u centru Splita posvećen Đokoviću

Novak Đoković je navukao veliki bijes javnosti na sebe organizacijom Adria Toura ovog ljeta. 

Mnogo je reakcija nakon pravog koronavirus debakla u Zadru. Zbog organizacije teniskog turnira u tom gradu oboljelo je pola tenisera koji su igrali i Bog zna koliko još 'običnih ljudi'.

Zato se Đoković našao na udaru kritika sportske javnosti jer se ponio vrlo neodgovorno u trenucima kada virus hara širom Balkana, Evrope i svijeta.

Ipak, nije zaslužio da se ide tako daleko koliko su otišli neki vandali koji su u centru Splita napisali bolestan grafit posvećen njemu.

"Da umreš od nje to nam je želja, pozdrav iz Splita da Bog da krepa. Đokoviću, umri", piše na jednom zidu pored zgrade u Sinjskoj ulici.

Podsjetimo, Đoković je i sam nastradao zbog vlastite neodgovornosti pa je prije dva dana saopštio kako su on i supruga Jelena pozitivni na Covid19.

"Organizovali smo turnir u trenutku u kojem je virus oslabio vjerujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje. Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave ljekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati. Nadam se da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro. Ja ću ostati u samoizolaciji narednih 14 dana, i ponoviti test za 5 dana", kazao je odmah nakon toga Nole pokušavajući se opravdati za svoj potez.

Top Komentari

Mele
UZAS. SRAMITE SE DALMATINCI...
8 3
Keno
Jedan idiot napisao i sad to mora na sportskom portalu da se uveca kao ratno stanje hehe, kako lozite narod jbt. Sve za koji clickic ;)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi