Ko kaže da je tenis 'mrtav'? Jedan od prvih turnira odigran po specijalnim uslovima, slavila Kvitova

Sezona je suspendovana, ali...

Ko kaže da je tenis 'mrtav'? Jedan od prvih turnira odigran po specijalnim uslovima, slavila Kvitova

Iako je teniska sezona zvanično suspendovana, to ipak ne znači da se ne organizuju neki unutardržavni turniri koji baš i ne liče na one profesionalne, ali ipak će pomoći teniserima da ostanu u formi čekajući vijesti o povratku na Tour. 

Jedan takav turnir održan je ovih dana u Češkoj Republici, tačnije u Pragu, a osvojila ga je najbolja tamošnja teniserka Petra Kvitova.

Uslovi su bili jako čudni i neobični za svijet tenisa. Igralo se bez publike, sakupljači loptica su nosili maske i rukavice a među teniserkama i teniserima nije bilo dozvoljeno rukovanje.

Kvitova se na turniru pojavila u opremi koju je imala spremnu za Roland Garros koji se ovih dana trebao održavati u Parizu da se nije desila dobro poznata pandemija.

Ona je u finalnom meču porazila Karolinu Muchovu sa 6:3 i 6:3, a tokom turnira, koji je inače sadržavao tri runde, nije izgubila ni jedan set.

"Igrala sam svaki dan, tako da je to jedna od pozitivnih stvari koje se mogu izvući", kazala je između ostalog Kvitova nakon pobjede u finalu.

U muškom finalu pobjedu je odnio 20-godišnji Michael Vrbensky koji je slavio protiv Zdeneka Kolara sa 2:1 u setovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije