Džumhur u prvom kolu Wimbledona protiv Merterera, Bašić protiv Schwartzmana
Damir i Mirza saznali rivale u prvom kolu trećeg Grand Slam turnira u sezoni.

Odlukom žrijeba

Džumhur u prvom kolu Wimbledona protiv Merterera, Bašić protiv Schwartzmana

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur igrat će u 1. kolu Wimbledona protiv Nijemca Maximiliana Merterera, odlučeno je danas voljom žrijeba. 

Merterer je trenutno 49. teniser svijeta, a ove sezone ima omjer 15 pobjeda i 12 poraza. Treba reći da su se njih dvojica jednom već susrela na ATP Touru i to početkom 2016. godine kada je Nijemac savladao Džumhura u Sydneyju sa 2:1 u setovima.

Drugi bh. teniser Mirza Bašić u prvom kolu će imati veoma težak zadatak jer će igrati protiv Argentinca Diega Schwartzmana koji je 14 nosilac na turniru te je prije nekoliko sedmica igrao četvrtfinale Roland Garrosa.

Osim navedenih, očekuje nas još dosta interesantnih parova u prvom kolu, a između ostalog najzanimljvije bi trebalo biti u duelu Grigora Dimitrovia i Stana Wawrinke. Branilac naslova Roger Federer igrat će u prvom kolu protiv Dušana Lajovića iz Srbije, dok će prošlogodišnji finalist Marin Čilić igrati protiv Japanca Nishioke.

Nadalje, Novak Đoković će se, kao 12. nosilac, susresti sa Amerikancem Sandgrenom koji je nedavno igrao četvrtfinale Australian Opena, a tu je i veoma zanimljiv okršaj dvostrukog šampiona Murrayja i Francuza Benoite Pairea. Španac Rafael Nadal će za protivnika u prvom kolu imati Dudija Selu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi