Priredio senzaciju na AO, izbacio velikog favorita, pa otrčao u zagljaj Nedvedovoj kćerki

Korda ide dalje

Priredio senzaciju na AO, izbacio velikog favorita, pa otrčao u zagljaj Nedvedovoj kćerki

Edmir Škorić

Američki teniser čeških korijena Sebastian Korda priredio je iznenađenje u trećem kolu Australian Opena izbacivši jednog od favorita, ruskog tenisera Daniila Medvedeva.

Ruski teniser očajno je otvorio meč protiv Korde i gubio je 4:1 u prvom setu. Međutim, Medvedev je stigao dva brejka zaostatka, izborio taj-brejk, ali je hladnokrvno Korda odradio veliku dramu u tzv. 13. gemu i došao do vodstva. Set je trajao čak 85 minuta.

Drugi dio igre izgledao je mnogo drugačije, iako je Medvedev ponovo dao prvi servis rivalu. Od tada, oba igrača se odlično snalaze u servisnom polju i nijedan od njih nije dozvolio da bude slomljen. Ipak, Medvedev prepušta Kordi još jedan servis, pa ovaj stiže do velikih 2:0.

Nakon 7:6, 6:4, Korda kao 31. igrač svijeta došao je na prag senzacije protiv osmog na svijetu. Bivši najbolji teniser svijeta, je pretrpio brejk već u prvom gemu, pa je Korda lako došao do 2:0, bilo je 4:2, a onda Medevedev pravi brejk u osmom gemu za 4:4, na kraju je došlo do novog taj-brejka, gdje je Korda poveo sa 4:0. Bilo je 6:1, imao je Amerikanac pet meč lopti, a tek četvrtu koristi i ostvaruje veliku pobjedu.

Korda će u osmini finala imati paklen posao jer ga čeka Poljak Hurbert Hurkacz, koji je nakon velike borbe i čak pet setova savladao Denisa Shapovalova.

Oglasi

Korda u intervjuu nakon utakmice nije krio emociju zbog rezultata. Ipak, dozvolio je sebi pomalo šaljiv ton. "Ja sam najgori sportista u porodici", rekao je. U pravu je jer je njegov otac Petr Korda bivši pobjednik Australian Opena. Sebastianova majka je takođe igrala tenis.

Korda je prošle godine dva puta stigao do ATP finala u Gijonu i Antverpenu, gdje je izgubio prvo od Andreja Rubljova, a zatim i od Felixa Auger-Aliasimea. Neposredno prije Australian Opena nastupao je na turniru u Adelaideu, a tamo je izgubio finale od Novaka Đokovića.

Danas je sa tribina Korda imao sjajnu podršku od svoje djevojke, Ivane Nedved. I ona dolazi iz sportske porodice, a vjerovatno vam prezime sve govori. Ona je kćerka legendaranog igrača Juventusa Pavela Nedveda.

Oglasi

Pavel je bio visoko odlikovani nogometaš i bio je najbolji evropski igrač 2003. godine osvojivši prestižnu Zlatnu loptu.

Ivana i Sebastian u vezi su već neko vrijeme, ali nije poznato kada su počeli da hodaju. Ivana je bila prisutna na Parma Openu kada je Korda osvojio naslov zbog čega ju je Sebastian nazvao svojom srećom. Dvojac je zajedno putovao Evropom tokom sezone na zemljanoj podlozi, a lijepa Ivana sve je češće na tribinama dok Sebastian pruža sve bolje partije.

Dok njihova priča o tome kako su se upoznali ostaje neriješena zagonetka za ljubitelje tenisa, mladi par svakako je razvio bazu obožavatelja na društvenim mrežama gdje Ivana povremeno postavlja slike sa Sebastianom dajući obožavateljima uvid u njihov odnos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi