Gasquet mučio Alcaraza u prvom setu, pa do kraja meča osvojio samo tri gema
Foto - EPA

Australian Open

Gasquet mučio Alcaraza u prvom setu, pa do kraja meča osvojio samo tri gema

O. Lekić

Carlos Alcaraz lagano se plasirao u 2. kolo Australian Opena. Španac je s 3:0, po setovima 7:6, 6:1 i 6:2 pobijedio iskusnog Francuza Richarda Gasqueta.

Carlos Alcaraz je uz Novaka Đokovića najveći favorit za osvajanje Australian Opena. Drugi teniser svijeta lagano je prošao prvo kolo i Francuz Richard Gasquet mu nije bio težak zalogaj.

Ipak, namučio je iskusni Gasquet mladog Španca u prvom setu. Igrao je zaista dobro, uveo je set u tie-break, gdje je međutim Alcaraz za nijansu bolji i osvaja set sa 7:6.

Nakon toga je Gasquet nestao s terena i Alcaraz ga je potpuno počistio. Nije 131. teniser svijeta imao nikakve šanse da nešto naprave protiv jednog do najboljih na svijetu.

U drugom setu je osvojio samo gem (6:1). Razbijao je u tim trenucima mladi Španac mnogo iskusnijeg kolegu koji nije imao odgovor na njegovu igru.

Oglasi

Ni treći set nije donio previše problema Alcarazu. Prepustio je još dva gema Gasquetu (6:2) i na kraju je ipak rutinski došao do trijumfa.

Protivnik Alcaraza u drugom kolu je Italijan Lorenzo Sonego.

Australian Open, 1. kolo:

Alcaraz - Gasquet 3:0 (7:6, 6:1, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi