Alcaraz: Otkako sam broj 1, sve više je nepristojnih ponuda na Instagramu

Alcaraz: Otkako sam broj 1, sve više je nepristojnih ponuda na Instagramu

Edmir Škorić

Prije osam dana Carlos Alcaraz ispisao je tenisku historiju. Osvojio je Grand Slam turnir i oduševio svijet.

Špansko tenisko čudo je pobjednik posljednjeg teniskog Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u finalu pobijedio Norvežanina Caspera Ruuda sa 6-4, 2-6, 7-6 (1), 6-3.

Alcarazu je ovo prvi Grand Slam naslov u karijeri, a ovom pobjedom je postao i prvi teniser svijeta. I to sa 19 godina i četiri mjeseca čime je postao najmlađi svjetski broj jedan.

Do sada je taj rekord držao Australac Lleyton Hewitt koji je imao 20 godina i 9 mjeseci kada je 2001. postao broj jedan.

Alcaraz je postao slavna ličnost i čini se da se jako dobro nosim s tim. Ovaj talentovani teniser sada je gostujući u jednom podcastu otkrio zanimljive detalje iz svog života, odgovarao na razna pitanja, a između ostalog je upitan da li na Instagramu dobija "nemoralne ponude" od dama.

"Otkako sam broj 1, nepristojnih ponuda je sve više na Instagramu", poručio je Alcaraz.

Oglasi

Priznao je da ne bi pristao da ga jednog dana trenira Roger Federer. Zašto?

"Ako Federer predloži da me trenira, rekao bih ne. Juan Carlos je moj drugi otac i ne bih ga mijenjao ni za što. Malo sam ljut što nisam mogao igrati s Federerom. Ali 0-0 je bolje nego 0-1".

Mnoge slavne osobe pratile su njegove nastupe na US Openu.

"Nijedna slavna osoba nije došla u svlačionicu da me pozdravi. U mom meču protiv Tiafoea bilo je mnogo slavnih osoba, ali ona koja me se najviše dojmila bila je Michelle Obama ."

Oglasi

Situacija koja Alcaraza čini nervoznim...

" Čini me jako nervoznim svaki put kad upoznam poznatu osobu. Nedavno nisam bio poznat, ali sada se smatram slavnim. Ali ljude koje sam upoznao viđao sam od malena i nikad mislio sam da ću im moći pristupiti. Kada idem upoznati osobu, idem s dobrim stavom. Upoznati ljude nikad nije loše".

Omiljeni film?

"Volio sam sve filmove Rockyja Balboe. Uvijek su me motivirali i svaki put kad sam pogledao film, naježio sam se. Ne znam zbog kojeg sam filma plakao, ali priznajem da jesam".

Imao je pomoć psihologa.

Oglasi

"Jedna od stvari koje mi je najviše govorio je da budem u harmoniji sa samim sobom. U utakmicama moraš teći, tražiti svoj šut. U mečevima kada sam napet, moja psihologinja, Isabel Balaguer, govori mi da Imam tu priliku i moram je potražiti".

Nakon osvojene titule, priznaje da se osjećao božanstveno.

"Malo sam teško zaspao, ali sam spavao kao beba. Spavao sam fantastično. Nisam mogao imati trofej blizu sebe jer sam sljedeći dan imao fotografisanje, ali jedva čekam da dođe kući i da zagrlim taj trofej. Bio je to poseban osjećaj".

"Sutradan sam, gledajući taj pehar, imao oisjećaj kao da sanjam. To je najbolja stvar koja mi se dogodila".

Oglasi

Carlos Alcaraz otkriva da je on platio slavljeničku večeru.

"Otišli smo proslaviti u peruanski restoran s prijateljem koji nas odlično tretira. Otišli smo s porodicom i prijateljima. Dao nam je dobru cijenu i, očito, ja sam platio. Pozvao sam porodicu, prijatelje i ekipu s velikim zadovoljstvom. "

O odbrani prvog mjesta.

"Jako je teško doći tamo, ali puno je teže ostati tamo. Mnogo je igrača koji se bore za istu stvar kao i ja. Ako mi oduzmu broj 1, borit ću se za povratak. Pa, borit ću se da mi ga prvo ne uzmu".

Film koji je Alcaraz gledao prije finala US Opena?

"Noć prije bio sam jako nervozan. Moj brat i ja dijelili smo sobu. Gledao sam neko vrijeme film '300' kako bih skupio motivaciju".

Top Komentari

SA1921BA
Puši kitu eto jos jedna nemoralna ponuda kljusino
0 3
Jasminn
Nemoralna ponuda je nesto sto vidim svaki dan u danasnjem svijetu, postalo je normalno. Kad pogledas sta je bila ova Wanda prije Ikardija ili ona Ronaldova radila u butiku a sad dama. Koliko im se zivot promjenio. Recimo sta je Novakova zena? Radi li gdje? Ali je milioner preko Novaka, ili sta je zena od Federera meni licno Federerova zena nije ni nesto lijepa ali je milioner. Pa sto neka nebi isto to pokusala preko Alcaraza?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti