Fantastični Carlos Alcaraz osvojio US Open i ponovo ispisao historiju!

Pobijedio Ruuda

Fantastični Carlos Alcaraz osvojio US Open i ponovo ispisao historiju!

Endin Čaušević

Španski teniser Carlos Alcaraz osvojio je US Open nakon što je u finalnom meču pobijedio Caspera Ruuda.

Alcaraz je odigrao još jedan fantastičan meč i pokazao je da se nalazi u nevjerovatnoj formi, te je na kraju zasluženo uspio da dođe do titule u New Yorku.

Španac je u meču koji je trajao tri sata i 22 minute slavio sa 3:1 u setovima, a pored nove Grand Slam titule ušao je i u historiji kao najmlađi teniser ikad na vrhu ATP liste.

Alcaraz je odlično počeo meč i u prvom setu pokazao je da za njega samo pobjeda dolazi u obzir, dok se Norvežanin s druge strane trudio da pruži što bolji otpor.

Prvi set trajao je 49 minuta, a na kraju je pripao Alcarazu sa 6:4. No, Ruud se nakon toga trznuo i počeo je da igra dosta bolje.

Norveški tenise je briljirao u drugom setu i uspio je da poravna na 1:1 nakon što je ovaj set riješio u svoju korist sa 6:2.

Oglasi

No, prelomni trenutak bio je treći set. Oba tenisera igrala su zaista maestralno i nije bilo čudo kada je ovaj set otišao u tie-break. Ipak, tu je Ruudu popustila koncentracija i Alcaraz je uspio da dobije tie-break sa 7:1, te povede sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu španski teniser je nastavio sa sjajnom igrom i blilo je jasno da Ruud ovaj put neće imati snage da se vrati u meč.

Četvrti set trajao je 38 minuta, a Alcaraz ga je dobio sa 6:3 i tako je uspio da slavi sa 3:1 u setovima i dođe do nove Grand Slam titule, te je od danas i prvoplasirani teniser svijeta.

"Ovo je nešto o čemu sam sanjao od kad sam bio dijete, da budem broj 1 na svijetu, da budem šampion", rekao je, između ostalog, Alcaraz nakon pobjede protiv Ruuda.

Top Komentari

Ecosport
Jedan od najsmješnijih US Opena. Nije ga bilo teško ni osvojiti.
0 3
Hadzija123
E uj jedan id najsmjesniji US opena pa kako po cemu samo zato sto Dzokovic nije nastupao pa bio je Nadan,Medvedev proslogodianji osvajac,Rud,Teafo (strasan igrac i ne vjerujem da bi ga i jedan id starijih igraca mogao dobiti),Alcaraz je xudo od djeteta jednostavno se bojim za muski tenis nakon ere Dzoke,Rafe,Rodjera da on nece imati konkurencije mozda da ru uskoci neada neko te neko da mu pomrsi racune. Bili smo privilivegovani gledati tenis nekih 15 godina gdje je uz navedeni trojac uvijek bilo jis par igraca da uskoce i pomrse im racune .
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi