I Novak se naklonio čudesnom klincu - Carlos Alcaraz izveo teniski potez sezone
Fenomenalan tenis igra se u polufinalu Roland Garrosa između Carlosa Alcaraza i Novaka Đokovića (Foto: Screenshot)

Nevjerovatni Španac

I Novak se naklonio čudesnom klincu - Carlos Alcaraz izveo teniski potez sezone

M. Šljivak

Carlos Alcaraz je izjednačio protiv Novaka Đokovića u polufinalu Roland Garrosa na 1-1 u setovima. Nakon što je Srbin uzeo prvi set sa 6:3, mladi španski teniser je u drugom setu zaigrao nešto bolje i uzeo je set sa 7:5. Ono što je obilježilo drugi set je potez Alcaraza iz trećeg gema kojem se naklonio i sam Novak.

Carlos Alcaraz i Novak Đoković vode veliku bitku za plasman u finale Roland Garrosa. Trenutno je 1-1 u setovima, a pariška publika, te svi pored ekrana gledaju zaista fenomenalan tenis.

Nakon što je prvi set obilježio fenomenalan poen Đokovića kojim je došao do breaka kojeg je uspio sačuvati za osvajanje seta sa 6:3, početak drugog seta obilježio je nevjerovatan potez čudesnog Španca.

Đoković je odigrao drop shot, Alcaraz je stigao, a Novak je imao prazan teren da završi poen u svoju korist.

Oglasi

Kada se činilo da španski teniser ne može ništa napraviti u ovom slučaju, uslijedio je spektakl. Iz okreta je 20-godišnjak poslao loptu u teren, pogodio je samu liniju i oduševio je apsolutno sve.

Publika je bila u ekstazi. Dobio je Alcaraz velike ovacije s tribina, a nije izostao ni komentar Novaka Đokovića.

Kao vrhunski profesionalac Nole je čestitao protivniku na nestvarnom potezu koji je definitivno jedan od najboljih poteza sezone.

Nešto kasnije Alcaraz iskoristio jedinu priliku za oduzimanje servisa Đokoviću. U osmom gemu došao je do breaka, a zatim je poprilično nervozno servirao na svoj servis. Nole je došao do break šanse i odmah je uzvratio oduzetim servisom i došao je do 5:4.

Novak potom na nevjerovatan način spašava tri set lopte. Od 0-40 dolazi do osvajanja gema za 5-5, dolazi do napada na servis Alcaraza koji se čudesno spašava, a zatim on pravi break i dolazi do osvajanja seta sa 7:5 i izjednačenja rezultata na 1.1

Jasno je da će do samog kraja ovog duela biti vrhunskih poteza. Igra se fenomenalan tenis i ostaje nam da vidimo ko će na kraju biti uspješniji.

Promo

Top Komentari

user1613662710
Svaka cast Novaku ali Nadal je broj jedan steta sto je imao ovoliko povrede tijekom karijere bio bi nedostizan za sve
0 1
komentator1
Lako mu je protiv djokovica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi