Video iz 2016. godine otklanja sve sumnje: Ko je od velike trojke idol Carlosu Alcarazu?

Video iz 2016. godine otklanja sve sumnje: Ko je od velike trojke idol Carlosu Alcarazu?

Edmir Škorić

Drugi teniser svijeta, jako talentovani Španac Carlos Alcaraz, još 2016. godine je kao 13-godišnjak otkrio ko je njegov idol.

Već nekoliko godina traje rasprava o tome ko je najbolji teniser u historiji. Brojke govore da bi ta čast trebala pripasti Novaku Đokoviću, ali Roger Federer i Rafa Nadal izazivaju jednako ili više divljenja od Srbina, pa mišljenja ima za sve.

Španac i Švicarac smatraju se najvećom inspiracijom cijeloj generaciji mladih tenisera koji su maštali da jednog dana dođu na njihovo mjesto, a čini se da je to slučaj i sa Alcarazom.

Trenutno jedan od najboljih tenisera svijeta uvijek je pokazivao divljenje i poštovanje prema Rafi i Rogeru, ali dečko iz Murcije nedavno je priznao da mu je jedan od najvećih žalova to što nije mogao da se susretne sa Rogerom Federerom u jednom meču.

Kada se Alcaraz pojavio na velikoj sceni, Roger je već uveliko bio na zalasku karijere, čiji kraj su obilježile i nesretne povrede.

Oglasi

Novinar jedne španske televizije ga je 2016. godine upitao ko je njegov najdraži igrač, da bi Alcaraz odgovorio: "Rafa Nadal", mada je godinu dana ranije tvrdio da je to Roger Federer.

"Želim biti poput Rafe Nadala, jer on jako trenira, žrtvuje se i ulaže puno truda", rekao je tada 13-godišnji dječak, koji će nekoliko godina kasnije postati jedan od najboljih i najpopularnijih tenisera.

Alcaraz je takođe rekao da je prvi put Rafu vidio kada je imao 12 godina na Madrid Openu i da se slikao sa njim.

"Istina je da mi je uvijek bio veliki idol i još uvijek je. Od kad sam počeo igrati tenis fokusiram se na njega, također i na Federera, uvijek sam gledao mečeve vrhunskih teniskih majstora, ali Rafa je moja velika referenca".

Alcaraz je osvojio tri Grand Slam titule do sada. Prvo US Open prošle godine, a ove godine Wimbledon i Roland Garros, no još je to 20 titula manje u odnosu na Novaka Đokovića.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Mozda i ovaj navrati u Visoko na cevape
1 1
Ecosport
Da je iz Švicarske, idol bi mu bio Roger. To je sasvim normalno. Pogotovo djeca se furaju na svoje, pa tako i on na prdoljubca, ali sada priznaje da mu je Novak daleko najbolji.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi