Carreno Busta bacao torbe po terenu nakon poraza od Nishikorija

Sudija napravio nevjerovatnu grešku

Carreno Busta bacao torbe po terenu nakon poraza od Nishikorija

E. Čaušević

Španski teniser Pablo Carreno Busta doživio je šokantan poraz u osmini finala Australian Opena.

Carreno Busta je poražen od japanskog tenisera Keija Nishikorija sa 3:2 u setovima (6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6) iako je imao vodstvo od 2:0. Španac je bio itekako ljut na sudiju nakon utakmice zbog nevjerovatne odluke da nakon ponovljenog snimka dodijeli poen Nishikoriju iako je bilo jasno da je to njegov poen.

Ova situacija je prelomila meč na mlin Nishikorija koji je došao do preokreta i plasmana u četvrtfinale. Carreno Busta je nakon toga počeo bacati torbe po terenu od ljutnje prema sudiji koji je svojom greškom vjerovatno odlučio pobjednika.

Top Komentari

vanja8
Nemojte pisati o necemu ,a pojma nemate... Nije ljut zato sto je njegov poen,vec je ljut sto je loptica nakon sto je pogodila vrh mreže pala na liniju,a linijski sudac je uzviknuo AUT... Po pravilima tenisa,ako zbog sudije dodje do opstrukcije igre ,onda se poen ponavlja
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi