Spektakularan preokret i pobjeda Nishikorija protiv Carreno-Buste

Plasirao se u četvrtfinale

Spektakularan preokret i pobjeda Nishikorija protiv Carreno-Buste

E. Čaušević

Japanski teniser Kei Nishikori plasirao se u četvrtfinale Australian Opena nakon fantastičnog meča protiv Pabla Carreno-Buste.

Nishikori je bio na korak od ispadanja s Australian Opena jer je nakon dva seta gubio sa 2:0, ali nakon pet sati nevjerovatnog meča Japanac je na kraju došao do preokreta i pobjede od 3:2.

Carreno-Busta je bio fantastičan u prva dva sata i lagano je djelovao na terenu. Španac je nakon dva sata imao prednost od 2:0 jer je dobio setove sa 7:6 i 6:4.

Međutim, u trećem setu Nishikori je uspio da se vrati. Iako je set otišao u tie-break na kraju je Japanac uspio da dođe do 2:1 jer mu je tie-break pripao sa 7:4. Četvrti set je lagano Nishikori dobio sa 6:4, no spektakl nas je čekao tek u petom setu.

U odlučujućem setu gledali smo nevjerovatan meč, a nakon sat vremena i 11 minuta dobili smo protivnika. Naravno, set je otišao u tie-break, a na kraju je Nishikori dobio 10:8, te sa konačnih 3:2 u setovima otišao u četvrtfinale.

Australian Open, osmina finala:

Nishikori - Carreno-Busta 3:2 (6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6)

Top Komentari

adoks
Ispravili ste, ha. Naravno da je poen trebao biti ponovljen jer je to bio klasicni hyndrance.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi