Čilić vjerovatno propušta prvi dan Davis Cupa

Hendikep za Hrvatsku

Čilić vjerovatno propušta prvi dan Davis Cupa

Treći reket svijeta Marin Čilić najvjerovatnije će propustiti prvi dan Davis Cup meča Hrvatske i Kanade, a razlog je umor i česte promjene vremenske zone. 

Marin je prije samo četiri dana igrao finale Australian Opena protiv Rogera Federera i izgubio je susret koji je otišao u peti set, a da propusti prvi dan Davis Cupa dogovorio se sa trenerom reprezentacije Željkom Krajanom.

"Australian Open je bio iscrpljujući turnir za mene, a nakon toga je uslijedio i dalek put u kojem sam promijenio deset vremenskih zona. Zemlja je zahtjevna podloga, poeni su duži i fizički je zahtjevnije", rekao je Marin nakon dolaska u Hrvatsku.

Umjesto Marina u sastav Hrvatske je upao Viktor Galović koji trenutno zauzima 181. mjesto na ATP listi, a poziciju prvog tenisera reprezentacije preuzeo je Borna Ćorić.

Svemu dodajmo da selektor Hrvatske još uvijek ima mogućnost da uvrsti Marina za mečeve prvog dana u slučaju da na kraju on ipak bude spreman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi