Ne tako davno bio je najbolji na svijetu, a večeras mu je Hercegovac očitao lekciju za sva vremena

Težak poraz Medvedeva

Ne tako davno bio je najbolji na svijetu, a večeras mu je Hercegovac očitao lekciju za sva vremena

E. Škorić

Ruski teniser Daniil Medvedev doživio je težak poraz u osmini finala Roland Garrosa i vjerovatno jedan od najtežih na Grand Slam turnirima u karijeri.

Nedavno je Medvedev držao prvo mjesto na ATP listi ispred Novaka Đokovića i on je večeras u duel s Marinom Čilićem, hrvatskim teniserom porijeklom iz Hercegovine, ušao kao veliki favorit.

No, na terenu je postojao samo jedan igrač. Čilić je od početka do kraja kontrolisao stvari na pariškoj šljaci, dok je Medvedev izgledao izgubljeno i nemoćno, skoro da nije imao nikakve šanse da zaprijeti svom rivalu. Na kraju velika pobjeda Čilića, koji je slavio sa 6:2, 6:3, 6:2.

Rus je bio dosta defanzivan, odlučio je da se brani, ali to nije bilo moguće protiv razigranog Čilića, koji je lakše no ikada došao do pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Prvi set je trajao samo 30, drugi 35 minuta. Marin je u šestom gemu prvog seta napravio brejk i poveo s 4:2, a pri vodstvu 5:2 ponovo radi brejk i dolazi do sigurnih 6:2. Kao i u prvom setu, tako je i u drugom šesti gem bio koban za Medvedeva.

Čiliću je jedino ostalo da posao privede kraju protiv indisponiranog Medvedeva. Već na početku trećeg seta Hrvat stiže do brejka, pa je olakšan put do pobjede. Ubrzo je napravio još jedan, poveo s 3:0 i riješio pitanje pobjednika.

On će se za polufinale boriti protiv još jednog Rusa, Rubljova, kome je danas meč zbog povrede predao Jannik Sinner. Taj duel na programu je u srijedu.

Roland Garros, osmina finala:
Čilić - Medvedev 6:2, 6:3, 6:2

Top Komentari

user1597698961
Lupate gluposti,medvedev cak vecinom i ne igra turnire na sljaci
2 7
Milfhunter
Razbio ga Marin
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi