Čilić odlično otvorio meč, a onda doživio poraz i ispao sa Australian Opena

Auger-Aliassime ide u četvrtfinale

Čilić odlično otvorio meč, a onda doživio poraz i ispao sa Australian Opena

E. Čaušević

Hrvatski teniser Marin Čilić oprostio se danas od Australian Opena.

Čilić je igrao veoma dobro na prvom Grand Slam turniru ove sezone, ali je zaustavljen u osmini finala ovog takmičenja.

U sjajnim meču bolji od Čilića bio je kanadski teniser Felix Auger-Aliassime koji je uspio da slavi sa 3:1 u setovima i plasira se u četvrtfinale Australian Opena.

Čilić je odlično otvorio ovaj meč i igrao je sjajno u prvom setu koji je trajao svega 36 minuta, a Čilić ga je dobio sa 6:2 i uspio je povesti sa 1:0 u setovima.

Međutim, tada je Auger-Aliassime zaigrao fantastično. Uspio je da izdrži nalet Čilića u drugom setu i nakon tie-breaka je dobio taj set sa 7:6 i poravnao je na 1:1.

Kanađanin je drugi set riješio dosta lako i nakon 39 minuta dobio ga je sa 6:2 i uspio je da preokrene rezultat u svoju korist.

Pravu dramu gledali smo u četvrtom setu gdje je Čilić pokušao da se vrati i odvede meč u pet setova, ali nije uspio. Hrvat se borio odlično do samog kraja, ali ponovo nije imao snage u tie-breaku.

Auger-Aliassime je uspio da dobije i ovaj tie-break sa 7:4, te je na kraju slavio sa 3:1 u setovima i plasirao se u četvrtfinale Australian Opena gdje ga očekuje meč protiv boljeg iz duela Cressy - Medvedev.

Australian Open, osmina finala:

Čilić - Auger-Aliassime 1:3 (6:2, 6:7, 2:6, 6:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi