Čilić za 2:0 vodstvo Hrvatske protiv SAD-a, Francuska povela protiv Španije

Polufinale Davis Cupa

Čilić za 2:0 vodstvo Hrvatske protiv SAD-a, Francuska povela protiv Španije

E. Škorić

Hrvatska u polufinalu Davis Cupa u Zadru vodi sa 2:0 protiv SAD-a.

Prvo je Borna Ćorić sa 6:4, 7:6, 6:3 nadigrao Stevea Johnsona, da bi u drugom meču Marin Čilić pobijedio Tiafoea sa 6:1, 6:3, 7:6.

Sutra od 14 sati na rasporedu je dvoboj parova. Bude li kombinacija Pavić-Dodig uspješna, Hrvatska će ući u finale Davis Cupa, a tamo će igrati protiv boljeg iz dvoboja drugog polufinala Španije i Francuske.

Francuzi su poveli s 1:0 jer je Paire savladao Carreno-Bustu sa 7:5, 6:1, 6:0, dok je u drugom meču Bautista poveo protiv Poillea sa 1:0 u setovima i u ovom trenutku se igra drugi set.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti