Nervozni Čilić dobro počeo, ali ostao bez polufinala US Opena

Nishikori slavio nakon četiri sata i 12 minuta igre

Nervozni Čilić dobro počeo, ali ostao bez polufinala US Opena

Japanski teniser Kei Nishikori je večeras savladao Marina Čilića u četvrtfinalu US Opena i došao do plasmana u polufinale ovog Grand Slam turnira. Nishikori je slavio rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 6:4, 7:6, 4:6 i 6:4.

Ipak, Marin Čilić je odlično ušao u meč i zahvaljujući brejkovima u četvrtom i osmom gemu poveo sa 1:0 u setovima. Bio je Čilić siguran na svom servisu u prvom setu, a tako je bilo sve do sedmom gema drugog seta.

Čilić je prvi stigao do brejka u drugom setu kada je poveo sa 4:2, ali je Nishikori u narednom gemu uzvratio istom mjerom. Hrvatski teniser je postajao sve nervozniji, uslijedile su neke neprisiljene greške, a Nishikori je to sve iskoristio i došao do novog brejka u devetom gemu. Poveo je tada Japanac sa 5:4, a potom odservirao za 1:1 u setovima.

Iskoristio je Nishikori svoj dobar ritam, pa je već u prvom gemu trećeg seta napravio brejk, ali je Čilić uspio uzvratiti u osmom kada je poravnao na 8:8. Treći set je otišao u tiebreak u kojem su oba tenisera bila izuetno nesigurna na servisu, ali je nervoza Čilića ponovo učinila svoje, a Nishikori je stigao do preokreta i vodstva u setovima od 2:1.

Vratio se Marin Čilić u četvrtom setu i zahvaljujuči brejku u sedmom gemu je uspio poravnati na 2:2, pa je peti set odlučivao o putniku u polufinale.

Nishikori je brejkom u četvrtom gemu petog seta stigao do vodstva od 3:1, ali se Čilić uspio vratiti kada je svom protivniku u sedmom gemu oduzeo servis i smanjio zaostatak na 4:3. Ipak, Čiliću je ponestalo snage i koncentracije u finišu meča. Uspio je odbraniti brejk loptu u osmom gemu, ali je Nishikori iskoristio brejk, set i meč loptu u desetom gemu, pa je došao do plasmana u polufinale US Opena.

Kei Nishikori će u polufinalu odmjeriti snage sa boljim iz duela Đoković - Milman.

Inače, Čilić i Nishikori su stari znanci, a kada je u pitanju US Open, oni su snage odmjerili i u finalu ovog turnira prije četiri godine kada je pobjedu slavio hrvatski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi