Coco Gauff osvojila US Open

Sabalenka nemoćna protiv domaće teniserke

Coco Gauff osvojila US Open

Eldar Ganibegović

Završen je US Open u ženskoj konkurenciji, a trofej je na kraju podigla domaća teniserka, Coco Gauff. Ona je u finalu savladala Arynu Sabalenku s 2:1, po setovima 2:6, 6:3 i 6:2.

Sabalenka je meč otvorila s dva dobijena gema u nizu, ali na identičan način je kontrirala Gauff. Kod 2:2 Sabalenka je zaigrala bez greške, te s još dva brejka riješila set u svoju korist, 2:6. 

Na samom startu drugog seta Sabalenka je imala dvije brejk lopte za nastavak svog niza, ali Gauff se izvukla iz te situacije i to je bio trenutak kada se meč okrenuo.

Nošena podrškom navijača, Gauff je zaigrala mnogo bolje, a na to Sabalenka jednostavno nije imala odgovor. 

Kod 2:1 je Gauff napravila brejk i potom na furiozan način osvojila set za 1:1, a u istom ritmu je nastavila i u odlučujućem setu gdje je povela s 4:0.

Iako Sabalenka nije loše igrala na startu odlučujućeg seta, protiv preporođene Gauff nije mogla. Uspjela se vratiti na 2:4, ali to je bilo sve od nje. Gauff pravi novi brejk i to je bio kraj priče. 

Oglasi

Ovo je zasigurno i najveća pobjeda Coco Gauff u karijeri s obzirom na to da joj je donijela prvi Grand Slam trofej, nakon što je igrala finale Roland Garrosa.

Sabalenka tako ostaje na jednoj Grand Slam tituli i to onoj s početka 2023. godine kada je osvojila Australian Open.

Podsjetimo, finale u muškoj konkurenciji danas igraju Novak Đoković i Daniil Medvedev. Taj meč je zakazan za 22 sata po našem vremenu.

US Open, finale, žene:

C. Gauff - A. Sabalenka 2:1 (2:6, 6:r, 6:2) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi