Lude scene na US Openu: Sabalenka mislila da je dobila meč i bacila reket, tek onda je shvatila...

Bjeloruskinja u velikom finalu

Lude scene na US Openu: Sabalenka mislila da je dobila meč i bacila reket, tek onda je shvatila...

Edmir Škorić

Poznato je finale na US Openu za teniserke, a sastat će se Cory Gauff i Aryna Sabalenka, nakon što su Amerikanka i Bjeloruskinja sinoć slavile u polufinalnim duelima.

Gauff je bila jedna od dvije američke predstavnice u samoj završnici turnira. Šesta igračica svijeta je finale izborila pobijedivši 10. igračicu svijeta Karolinu Muchovu sa 6:4, 7:5.

Mnogo više uzbuđenja bilo je u duelu Madison Keys - Aryna Sabalenka. Nevjerovatna Keys je razbila sa 6:0 Sabalenku u prvom setu i činilo se da ćemo gledati američko finale, no onda jedna od najboljih na svijetu dolazi do preokreta.

Drugi set dobila je u taj-brejku sa 7:6, no prava drama viđena je u odlučujućem setu. Keys je povela sa 4:2, no aktuelna osvajačica Australian Opena se opet vraća, dolazi do novog taj-brejka, a tamo je došlo do jedne konfuzne situacije.

Naime, Sabalenka je povela sa 7:3 i nakon toga bacila reket misleći da je slavila, ali su joj iz lože rekli da se meč nastavlja, budući da se na Grand Slam turnirima u tie-breaku odlučujućeg seta igra do 10. Ipak, 25-godišnja teniserka je bila zaboravila za to pravilo.

Oglasi

Meč je nastavljen, Sabalenka je slavila 10:5 i izborila svoje prvo finale US Opena.

"U prošlosti sam imala puno ovakvih mečeva, koje sam uspijevala da preokrenem iako sam bila ponekad na rubu eliminacije. Upravo takvi mečevi mi daju iskustvo i pomažu mi u teškim trenucima", kazala je Sabalenka nakon meča.

Sada će se s Gauff boriti za trofej. Njih dvije do sada su se srele pet puta, a bjeloruskinja ima tri pobjede i dva poraza. U posljednjem direktnom, dvoboju, u četvrtfinalu Indian Wellsa, Sabalenka je slavila sa 6:4, 6:0.

Sabalenka želi da osvoji svoju drugu Grand Slam tiutulu, a Gauff će imati posebna motiv da pred svojim navijačima osvoji prvu takvu titulu.

"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi