Đoković: Zverev je mnogo napredovao, očekujem težak meč

Srbijanski teniser

Đoković: Zverev je mnogo napredovao, očekujem težak meč

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Mastersa u Shanghaiju nakon što je porazio Kevina Andersona sa 2:0 u setovima.

Popularni Nole će u narednom kolu igrati protiv Nijemca Alexandera Zvereva koji je nešto ranije u toku dana porazio Kylea Edmunda.

Nekadašnji svjetski broj 1 smatra da će meč protiv Zvereva biti sličan današnjem.

"Zverev je mnogo napredovao, formirao se kao vrhunski igrač. Bit će to neizvjestan meč, to je sigurno. Mislim da će tenis biti sličan današnjem. Kevin ima snažan servis, jako udara sa osnovne linije, visok je i vrlo agresivan", rekao je Đoković i dodao:

"U ovakvim uslovima sve se dešava vrlo brzo, pa moram da budem skoncentrisan i budan od prvog poena. Moram pokušati da vratim što više servisa, baš kao danas. Mislim da mi je ritern bio dobar i to je bila jedna od ključnih stvari na ovom meču".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije