Furiozni Đoković pomeo Zvereva za finale Šangaja
(Foto: EPA) Đoković je ovom pobjedom stigao i do druge pozicije na ATP listi.

U finalu čeka boljeg iz duela Federer - Ćorić

Furiozni Đoković pomeo Zvereva za finale Šangaja

Novak Đoković je bez iakvih problema savladao Alesandera Zvereva sa 2:0, po setovima 6:2, 6:1 i na taj način je izborio finale Mastersa u Šangaju.

Đokoviću je za trijumf u ovom polufinalnom meča bila potrebna 61 minuta, a Zverev se držao do šestog gema prvog seta kada Srbijanac pravi brejk i stiže do prednosti od 4:2.

U narednom gemu je Đoković potvrdio brejk, a onda je u osmom iskoristio drugu brejk i set loptu za vodstvo u setovima od 1:0.

Činilo se početkom drugog seta da se Zverev oporavio od završnice prvog, ali onda Đoković lagano stiže do brejka u četvrtom gemu i vodstva od 3:1. Nije bilo povratka za mladog Nijemca, pošto je Đoković u šestom gemu napravio novi brejk i potom odservirao za pobjedu i finale Šangaja.

Osim plasmana u finale Mastarsa u Šangaju, u kojem će snage odmjeriti sa boljim iz duela Federer - Ćorić, Đoković je ovom pobjedom stigao i do 2. pozicije na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi