Džumhur ponovo na terenu: Počinje turnir u Montpellieru

Damir igra protiv Bemelmansa

Džumhur ponovo na terenu: Počinje turnir u Montpellieru

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će izaći ponovo na teren i to u okviru ATP turnira u Montpellieru.

Damir nije igrao od poraza protiv Nadala u 3. kolu Australian Opena, a danas za njega počinje turnir iz serije 250 na kojem u prvom kolu ne bi trebao imati pretežak zadatak.

Njegov rival je Belgijanac Ruben Bemelmans koji se nalazi na 121. mjestu ATP liste i koji je do osmine finala došao nakon pobjede protiv Hemeryja sa 2:0 u setovima.

Ukoliko izbaci belgijskog tenisera, Damir će u četvrtfinalu imati veoma težak posao jer će vjerovatno igrati protiv domaćeg predstavnika Richarda Gasqueta.

Džumhur i Bemelmans su se do sada sastajali dva puta u karijeri, a omjer je 1:1. Damir je slavio na Australian Openu 2014. godine sa 2:0 u setovima, a godinu prije toga u Alphenu Belgijanac je slavio sa 2:1. Današnji susret počinje od 13.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi