Sjajni Damir Džumhur izbacio i Rincona i izborio plasman u polufinale turnira u Bahreinu
Damir Džumhur bez izgubljenog seta stigao do polufinala Challengera u Bahreinu.

Challenger u Manami

Sjajni Damir Džumhur izbacio i Rincona i izborio plasman u polufinale turnira u Bahreinu

E. Ganibegović

Bh. teniser Damir Džumhur igrat će polufinale ATP Challenger turnira u Manami (Bahrein). Poznato je to nakon što je danas savladao Rincona.

U okviru četvrtfinala ATP Challenger turnira u Manami, bh. teniser Damir Džumhur danas je s 2:0 (6:4 i 6:4) savladao španskog tenisera Rincona i plasirao se u polufinale. 

Sajno Damir Džumhur otvara meč. U prva tri gema je dva puta oduzeo servis protivniku i poveo 4:0.

Gubi nakon toga servis u šestom gemu, no koristi u desetom prvu set loptu nakon što je spasio jednu brejk loptu, te dolazi do vodstva od 1:0.

Drugi set također otvara brejkom. Mogao je i do drugog u trećem gemu, ali je Rincon spasio tri brejk lopte.

Kod rezultata 3:5 Džumhur je imao brejk i meč loptu, Rincon je spasio, ali u desetom gemu Džumhur na svoj servis nije pustio ni poen Špancu i stigao je do trijumfa.

Oglasi

U polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Harris (191. ATP, Australija) - Gasquet (130. ATP, Francuska). Njih dvojica svoj meč počinju za nekoliko minuta.

Podsjetimo, na ovom turniru je učestvovao i Nerman Fatić, no on je ispao u osmini finala od Čeha Mensika, inače 4. nosioca turnira.

Što se tiče Džumhura, on je do polufinala stigao bez izgubljenog seta. Prvo je izbacio Italijana Giannessija, zatim Bugarina Andreeva i danas Španca Rincona.

Nadamo se da Damir Džumhur može do trofeja u Manami što bi mu donijelo i napredak na ATP listi. Podsjetimo, sada je daleko od svog najboljeg rezultata, nalazi se na 160. mjestu.

ATP Challenger Manama, četvrtfinale:

D. Džumhur - D. Rincon 2:0 (6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi