Džumhur kao u najboljim danima: Protivniku je bilo bolje da danas nije izlazio na teren
FOTO: EPA

Sjajna igra našeg tenisera

Džumhur kao u najboljim danima: Protivniku je bilo bolje da danas nije izlazio na teren

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur igra u sjajnoj formi i možemo reći da je ova forma jedna od najboljih u posljednje tri ili četiri godine, a to je potvrdio i jutros.

Džumhur je u osmini finala jako Challengera u Bahreinu u Manami za sat i 15 minuta pomeo bugarskog tenisera Adriana Anreeva.

Naš teniser je svom protivniku prepustio samo jedan gejm u cijelom meču što dovoljno govorio Damirovoj igri. Prvi set Džumhur je dobio 6:0, a drugi set 6:1 za siguran plasman dalje.

U četvrtini finala Džumhura očekuje bolji iz meča Lokoli - Rincon. Ko god bude Damiru protivnik u četvrtini finala s ovakvom formom naš teniser ne smije bježati od uloge favorita.

Da je u odličnom nizu Džumhur je potvrdio u Davis Cupu protiv Bugarske, a prije toga je stigao do polufinala Challnger turnira u Belgiji.

Odličan poečtak godine za Džumhura kojeg očekuje i novi napredak na ATP listi.

Oglasi

Fatić zaustavljen

U osmini finala pomenutog turnira u Bahreinu nastupio je i drugi bh. teniser, Nerman Fatić.

Nažalost, Fatić je u osmini finala zaustavljen nakon sat vremena igre.

Bolji od Fatića bio je 129. tenisera svijeta Jakub Mensik i Češke sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Fatić tako nije uspio preskočiti još jednu prepreku u Bahreinu, ali sigurno da ove godine i od njega možemo očekivati dobre rezultate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi