Wimbledon bez Damira Džumhura: Bh. teniser ponovo razočarao

Poražen od slovačkog tenisera

Wimbledon bez Damira Džumhura: Bh. teniser ponovo razočarao

E. Škorić

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u 2. kolu kvalifikacija za Wimbledon.

Džumhur je u prvom kolu bio sjajan Qulentina Halysa, no danas je zakazao iako je bio favorit protiv 158. igrača svijeta Alexa Molčana.

Slovak je nadigrao Džumhura i slavio zasluženo sa 6:2, 7:6 za sat i 33 minute igre.

U šestom gemu prvog seta Molčan pravi brejk za 4:2, da bi isti ovjerio u narednom gemu. Pravi novi brejk i sa 4:0 u seriji u gemovima dolazi do vodstva.

Džumhur je u 3. gemu drugog seta stigao do svog prvog brejka na meču, ali odmah u narednom gemu Slovak uzvraća istom mjerom.

Pri rezultatu 4:4 brejk bh. tenisera za 5:4, no umjesto da meč odvede u dodatni set, on dopušta rivalu novi brejk (5:5). Opet brejk u narednom gemu za Džumhura, koji je vodio 6:5, no onda opet pad.

Molcan stiže do 6:6 i u taj-brejku osigurava veliku pobjedu.

Top Komentari

Twista
Ma samo starlete Dzumi, **** uspjeh. Ti kao da si iz Favele…nazalost
9 0
DeteVi
Šteta, velika šteta. U drugom setu napravi Break dva puta, i drugi put servira (na travi!!!) za set, pa mu momak oduzme servu. Momak koji drugi put u svojoj karijeri igra na travi... Ne znam, nije mi jasno zašto sebi ne uzme mentalnog trenera.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi