Džumhur sjajno otvorio nastup na Australian Openu

Kvalifikacije za prvi Grand slam sezone

Džumhur sjajno otvorio nastup na Australian Openu

Haris Zilić

Počela su prva uzbuđenja na Australian Openu prvom Grand slamu sezone gdje su startale kvalifikacije u kojima i Bosna i Hercegovina ima svoje predstavnike, riječ je o Damiru Džumhuru i Nermanu Fatiću.

Džumhur je prvi izašao na teren i noćas po centralnoevropskom vremenu odigrao je svoj duel prvog kola kvalifikacija.

Naš najbolji teniser je dobro otvorio kvalifikacije u Melbourneu i sa 2:1 u setovima savladao kazahstanskog tenisera Timofeya Skatova (ATP 228.)

Bio je to veoma uzbudljiv meč koji je trajao više od dva sata, tačnije dva sata i 17 minuta.

Kazahstanac je sjajno otvorio duel i prvi set dobio 4:6 gdje je bio presudan jedan brejk.

Oglasi

U drugom setu slična igra na terenu, ali ovaj put ide u korist Džumhura koji je set priveo kraju sa 6:3 za poravnanje na 1:1.

Treći odlučujući set donosi reprizu drugog seta, a interesantno i drugi i treći set trajali su po 45 minuta i Džumhur je oba seta dobio sa 6:3 za konačnih 2:1 i plasman u drugo kolo kvalifikacija.

U drugom kolu kvalifikacija Džumhura očekuje duel protiv 134. tenisera svijeta, Italijana Giulia Zeppieria koji je ujedno i 26. nositelj u kvalifikacijama.

Australian Open, kvalifikacije, 1. kolo:

Damir Džumhur - Timofey Skatov 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi