Jaziri poslao Čilića kući
Foto: EPA

ATP Istanbul

Jaziri poslao Čilića kući

M. Šljivak

Tunižanin Malek Jaziri šokirao je u 2. kolu ATP turnira u Istanbulu hrvatskog tenisera Marina Čilića.

Iskusni teniser je sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2, savladao danas indisponiranog Čilića koji tako već nakon drugog kola ide kući.

Velika borba viđena je u prvom setu. Čilić je imao prednost od 2:0 na otvaranju, ali zatim pet uzastopnih gemova osvaja Jaziri. Uspio je sačuvati na kraju jedan break u ovom dijelu meča i prvi set je dobio sa 6:4.

Čilić je jako loše odigrao i drugi set. Jaziri je maksimalno koristio svaku grešku hrvatskog tenisera, dva puta mu je oduzeo servis i na kraju je drugi set dobio sa 6:2, te je sa laganih 2:0 prošao u četvrtfinale.

ATP Istanbul, 2. kolo:

Jaziri - Čilić 2:0 (6:4, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi