Kako rat odmiče, ukrajinska hrabrost je sve veća, a tome svjedoči poruka bivšeg tenisera

Stakhovsky na liniji

Kako rat odmiče, ukrajinska hrabrost je sve veća, a tome svjedoči poruka bivšeg tenisera

Edmir Škorić

Sergiy Stakhovsky (36) bivši je ukrajinski teniser ko je ostavio porodicu u Mađarskoj i otišao u Kijev kako bi branio svoju zemlju od ruskog agresora.

Ruska invazija počela je 24. februara i još uvijek traje. Nadmoćniji neprijatelj ne uspijeva slomiti Ukrajince, koji su čini se sve hrabriji kako vrijeme odmiče.

Upitan koliko vjeruje da će Ukrajinci moći izdržati ruske napade, Sergiy Stakhovsky bio je optimističan. Danas je 23. dan ruske invazije na Ukrajinu.

"Dugo ćemo se još opirati. Rusija neće moći zauzeti Ukrajinu, jer otpor koji pružamo je posvuda. Ima ga na ulicama, pruža ga vojska, pružaju i civili. Cijeli svijet je protiv Rusije. Pitanje je koliko mrtvih civila svijet želi vidjeti prije nego što prestane", rekao je Stakhovsky, pa je dodao:

"Jedino je jasno da Rusi neće pobijediti. Nemaju moral za to. Ne znaju gdje su i Ukrajinci će pobijediti, odbranit će se. Ukrajinski narod borit će se do kraja za svoju slobodu".

Gotovo neprestano bombarduju se ukrajinski gradovi, a u međuvremenu se nastavljaju pokušaji da se Putinov režim prisili na zaustavljanje rata. Australija i Japan najavili su nove sankcije ruskim bankama i oligarsima, a američki predsjednik Joe Biden imat će u petak telefonski razgovor sa Xi Jinpingom kako bi se tražilo rješenje za prestanak rata u Ukrajini.

Top Komentari

Mackintosh
Sve ce to muslimanska braca Ceceni pomlatit, u Mariupolu ih vec ciste
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije